Harkemase Boys – FC Lisse 4-0

Een jeugdig FC Lisse werd in Friesland met 4-0 geklopt op ervaring en slimheid door Harkemase Boys. Het is in deze fase van het seizoen belangrijk, dat met name spelers die net komen kijken speelminuten maken op een hoog niveau. In dit geval de derde divisie.

De spelersbus, gesponsord door Travelpartner Beelen Mobility, liep onderweg vertraging op in verband met files. Zo was de aftrap op De Bosk pas om drie uur. De fietsers Rob van Amsterdam en Jorit Doeswijk trapten 204 kilometer weg om op tijd bij de aftrap aanwezig te zijn.

Nick Baars was voor de eerste keer van zijn jonge bestaan als voetballer basisklant in een. Niels Buijs pakte zijn eerste basisplaats in het seizoen. FC Lisse kende een ongelukkige start door na twee minuten een strafschop tegen te krijgen. Jari Slort scoorde vanaf elf meter.

De beste kans kreeg Lis na bijna een half uur spelen. Na een goed lopende aanval via Rik Vermeulen en Luca Tarani kwam de bal bij Ayrton Dol. Ayrton schoot op de lat. Uit de tegenaanval kon Dennis van Duinen vrijwel ongehinderd de 2-0 binnen lopen.

In de 35ste minuut was de wedstrijd gespeeld na de 3-0 van Van Duinen. Het aftellen na het einde kon beginnen. FC Lisse was weliswaar van goede wil, maar kon geen potten breken. De 4-0 na de rust via Henny Bouius was voor de statistieken.

FC Lisse speelt komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd. Tegenstander op Ter Specke is vanaf half drie De Dijk. Voor diverse spelers die vertrekken is dit een uitzwaaiwedstrijd.