Harkemase Boys – FC Lisse 1-5

Het seizoen is nog lang. Heel lang zelfs. Toch bloeit er iets moois op Ter Specke. Het eerste team doet momenteel oude tijden herleven. Die van van 2007/2008 toen het top was in de toenmalige hoofdklasse A. Nu heet dit derde divisie. Lis bond Harkemase Boys met 5-1 aan de zegekar. In Friesland op sportpark De Bosk. Een imponerend optreden van de mannen van trainer Robbert de Ruiter.

FC Lisse beschikt over een brede selectie. Nodig om 34 competitieduels te spelen. Nodig ook om spelers niet te veel te belasten. Om spelers rust te gunnen, die daarom vragen als het gaat om kleine blessures. Als voorbeeld Tom Zoontjes, Rik Vermeulen en Oliver Rifai tegen HB. Murat Önal startte na een korte onderbreking van een knieblessure op de reservebank. Naast hem de speelgerechtigde Boyd Stevens.

Justin Valk vormde zo het centrale verdedigingsduo met Robert van Boxel. Luciano Dompig kende zijn eerste basisplaats voor Lis in de competitie. De FC startte overdonderend en overrompelend zoals eerder tegen Quick Boys en VVOG. De tegenstander sturend van het kassie naar de muur. De tegenstander meteen in de problemen brengend. Opererend vanuit het zelfvertrouwen en het sterke collectief. In de vierde minuut kreeg deze dadendrang invulling via een vlammend schot van Koen Fokkema. De vuisten van HB-doelman Erick Jansema beukten.

Was Luciano niet voor de ballen over de grond en Steven Olsthoorn voor de rake kopballen? In minuut acht waren de rollen omgedraaid. Luciano won een luchtduel en Steven rondde af. HB was van de leg. De FC ging erop en erover heen in minuut dertien. Martin van Eeuwijk veroverde de bal puur op wilskracht. Even terug leggen op Luciano. Hij scoorde met een bekeken schot.

HB gooide wat meer energie in de wedstrijd, maar gaf ook ruimte achterin weg. Koen Fokkema vertrok in minuut 22 niet in buitenspelpositie. Hij stuitte op Jansema. De afvallende bal was voor Thierry Monteny. Deze ging bovenkant lat.

De aanvallen van HB waren niet zonder gevaar. FC Lisse-doelman Brian van der Werff is  een meevoetballende keeper. Dat betekent het snel rond gaan van de bal, maar ook het risico van een bal om de oren. Brian had een engeltje op de lat zitten. Toch was ook Brian kansloos bij een HB-aanval in de 25ste minuut. Een prima aanval, afgerond door Ezra Schrijver. Ging het dan toch nog een heet middagje worden voor de FC?

Rond de 30ste minuut was de wedstrijd voor een deel beslist met de uitsluiting van HB-verdediger Erich Jongeling. Na twee keer geel. De laatste overtreding was precies buiten de ’16’op Martin. De tien van HB kregen geen kans te reorganiseren.  Koen vond Thierry, die de FC in een zetel bracht. Martin en Steven als assistgevers waren de voorbereiders van de 1-4 via Koen. Luciano maakte dit gezien een blessure niet meer mee. Hij werd vervangen door Kas de Vries. In de rust bleef ook Martin in de kleedkamers achter. Zijn vervanger was Murat.

De tweede helft bracht minder spektakel dan de eerste helft. Het spel ging op zij elfendertigst (gezegde afkomstig uit Friesland met haar elf steden en dertig dorpen).  Met andere woorden FC Lisse hoefde niet en HB kon niet. Was er dan echt niets te beleven na de pauze. Toch wel. Lis deed het met schoten uit de tweede lijn van onder meer Roel de Goede en Niels Buijs. De FC eindigde uiteindelijk met de hoogste uitscore sinds HHC Hardenberg in de nacompetitie om de zaterdagamateurtitel in 2008. De 1-5 werd dit keer gemaakt door Thierry.

FC Lisse na vier duels aan de leiding met ASWH en ODIN’59. Dit feit werd in Harkema reeds gevierd door Joost van der Lans. Zijn geel-blauwen kompen zijn momenteel een hype in Harkema.

FC Lisse speelt komende zaterdag thuis tegen Huizen. Ter Specke is de plaats om te zijn vanaf half drie.