GVVV – FC Lisse 2-0

Een onnodige nederlaag tegen Katwijk vergeet je niet snel. Een terechte nederlaag tegen GVVV duurt in het verwerkingsproces veel korter. FC Lisse kan niet uit de voeten op het kunstgras van GVVV. De thuisploeg won in Veenendaal vrij eenvoudig met 2-0. De FC heeft in zes optredens in het grensgebied tussen Utrecht en Gelderland pas twee punten behaald bij het team dat momenteel onder leiding staat van Niek Oosterlee. De voormalig trainer van FC Lisse zette zo met zijn team de 2-0 nederlaag van november op Ter Specke recht.

Fotoalbum GVVV – FC Lisse

FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter is een denker en strateeg. Natuurlijk wil hij net als zijn spelers iedere wedstrijd winnen. Echter het realisme is ook belangrijk. Zelfs een FC Lisse op volle oorlogssterkte maakt niet veel kans op het lastig te bespelen kunstgrasveld van GVVV. Roel de Goede is al helemaal huiverig voor deze ondergrond. Hij moet er weer staan komende zaterdag op het natuurgras van Lis tegen De Dijk. Om die reden begon Rik Vermeulen op de bank. Martin van Eeuwijk was al helemaal niet van de partij. Justin Valk stond nu als linksback geposteerd en Bert Koomen rechts op het middenveld. Robin Segers zat op de bank bij GVVV. Segers speelde diverse jaren in de jongste jeugd van FC Lisse. Door een verhuizing van werk door zijn vader kwam Segers in Veenendaal terecht. FC Lisse speelde met rouwbanden in verband met het overlijden van voormalig buschauffeur en materiaalman Willem Britsemmer.

GVVV speelde voor de pauze met de handrem erop. Danny de Leeuw verving bij GVVV op het middenveld de geschorste Roy Terschegget. De eerste kans voor de thuisclub werd gemist door Jeremy de Graaf. FC Lisse speelde geconcentreerd achterin. Waar het eventueel mis kon lopen dook de alert keepende Brian van der Werff op. Kevin van der Zwet zette een blok bij een doelpoging van Soufiane Laghmouchi. Laatstgenoemde probeerde het van afstand toen Brian iets te ver voor zijn doel stond. Ook een schot van De Graaf kon Brian keren.

Na 36 minuten kwam GVVV alsnog op de verdiende 1-0 voorsprong. De FC Lisse-verdediging kreeg geen vat op de vreemd opstuitende bal op het kunstgrasveld. Laghmouchi profiteerde. FC Lisse was even de weg kwijt. Wederom redde Brian bij een inzet van De Graaf. Vlak voor rust de eerste mogelijkheid voor de FC. Rowdy van der Putten had te lang tijd nodig.

Na de pauze kwam Rik in de ploeg voor Robert van Boxel. Deze omzetting gaf meer ruimte en daarmee kansen voor GVVV. De 2-0 bleef aanvankelijk uit. Halverwege de tweede helft gingen Boyd Stevens en Hanne Hagary naar de kant. Randy Ababio en Ayoub Aït Afkir kwamen in de ploeg. Voor Ayoub zijn debuut. Van Ayoub ging de nodige dreiging uit. FC Lisse was meteen dichtbij de 1-1. Rik had de gelijkmaker op zijn voet. GVVV-doelman Johan Jansen deed op tijd zijn benen dicht.

In minuut 73 werd het 2-0. Robin Mulder gaf de assist. De Leeuw zorgde voor de afronding. Luca Tarani had het nog spannend kunnen maken. Zijn schot was echter te slap. Brian redde nog een keer fraai op een inzet van Laghmouchi.

Verliezen van Katwijk en GVVV is geen ramp. De punten moeten door de FC worden gehaald in wedstrijden zoals komende zaterdag. De Dijk komt dan naar Ter Specke. Dit treffen begint om half vier.