Guido Pauw in de VS

Guido Pauw maakte met de feestdagen een mooie trip door de VS. JKF vroeg aan de wereldburger van 21 jaar hoe het was.
1: Wie ging jij opzoeken in de VS? 

Een goede vriend van mij studeerde het afgelopen half jaar in Amerika. Al sinds de middelbare schooltijd zijn wij bevriend en spreken wij elkaar bijna dagelijks. Het leek ons een leuk plan om zijn laatste twee weken in Amerika (rond kerst en oud&nieuw) samen door te brengen. Dat was ook precies de periode dat ik vrij was van voetbal en studie.

2: Wat heb jij meegemaakt in de VS?

Ik vloog op Los Angeles en daar zijn wij de eerste vier dagen gebleven. Wij hadden vooraf geen idee wat wij daar na zouden doen. Uiteindelijk besloten wij een auto te gaan huren en rond te gaan rijden door California en Nevada. Wij hebben de snelste auto gehuurd die zij hadden bij het rental bedrijf: een Camaro RS Cabrio. Mijn vriend had zijn rijbewijs nog niet. Ik mocht dus rijden. Hiermee zijn wij naar San Francisco gereden langs de kust. Van daaruit naar Los Vegas om oud en nieuw te vieren. Wij zijn op een rooftop-party beland op de 38ste verdieping. Op oudjaarsdag weer terug gereden naar LA en de dag erop terug gevlogen naar Nederland.

3: Kun jij vertellen over je bijna doodervaring?

Onderweg naar Las Vegas hebben wij een afslag genomen om zo ver mogelijk de woestijn in te rijden. Leek ons wel leuk. Op een lange kaarsrechte weg kregen wij een klapband, terwijl wij 140 kilometer per uur reden. De band vloog volledig van de velg af, terwijl een paar honderd meter verderop een truck naderde. Ik wist de auto ondanks het slippen onder controle te houden en al rijdend op de velg langs de kant te zetten. Wij zagen onze band 100 meter verderop liggen. Als ik de auto niet onder controle had gehouden had het natuurlijk veel slechter kunnen aflopen. Daar stonden wij dan midden in de woestijn. Wij hebben er alleen maar om kunnen lachen en het was uiteindelijk een van de leukste dagen.

4: Ben je weer fit?

Ik ben sinds maandag 4 januari weer vol aan het meetrainen met de groep en ik geniet er van. Ik moet uitkijken dat ik niet te hard van stapel loop. Ik baal er erg van dat Tom Broekhuizen weer met een hamstringblessure van de training moest. Als je dat iemand niet gunt is hij dat wel. Dit geeft ook extra aan dat ik voorzichtig moet doen.

5: Wat kunnen wij van FC Lisse nog verwachten?

Ik denk dat er zowel conditioneel als mentaal er een sterker team zal staan. Wij zijn hard bezig om fitter te worden. Verder is er in de eerste seizoenshelft veel gebeurd. Kort geleden nog een trainerswissel en iets vroeger in het seizoen natuurlijk het overlijden van Han. Ik denk dat dit soort dingen van FC Lisse meer een team maakt dan andere ploegen.