Goes – FC Lisse 1-2

Met een katerig gevoel naar huis gaan met nog maar een punt voorsprong op Goes. En daarmee de blik richtend naar onderen. Of met een lekker gevoel de bus instappen om vanuit Zeeland de terugreis te maken naar Lisse met zeven punten voorsprong op Goes. En daarmee de blik richtend naar boven. Vier minuten voor tijd stond de FC nog met 1-0 achter in het kunstlicht van Goes. De gouden hand van wisselen van trainer Robbert de Ruiter met treffers van de invallers Luca Tarani en Tom Duindam doen dan de voetbalwereld van alles wat FC Lisse lief is plots veranderen. Het kwartje viel dit keer de goede kant op voor de geel-blauwen.

De basisopstelling van FC Lisse kende geen verrassingen. Jaap Zwetsloot was nog niet hersteld van zijn blessure. Goes was in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Vrijwel bij iedere Zeeuwse aanval was Steve Schalkwijk betrokken. De clubtopscorer zag na 26 seconden reeds een inzet van de doellijn gehaald worden. Twee en vier minuten later werd Schalkwijk de diepte ingestuurd door Tim de Winter. De Lisserse defensie wist redding te brengen. De eerste kans voor de FC ontstond in minuut 11. Rik Vermeulen kreeg een grote kans, maar raakte de bal niet lekker.

Na een kwartier spelen nam FC Lisse de regie van de wedstrijd in handen. Het veldspel van de FC was uitstekend verzorgd in de periode tot aan de rust. Het leek weer op het hoge niveau, dat FC Lisse haalde in de tweede helft bij Barendrecht. Er was een hoge balcirculatie. Goes hapte naar adem tegen de op dat moment oppermachtige tegenstander. Mooi voetbal spelen is leuk, maar uiteindelijk gaat het wel om de punten. Die komen er alleen wanneer er goals vallen. FC Lisse stapelde de mogelijkheden op. Boyd Stevens schakelde zich in de voorste linie in. Na goed gedraaid te zijn schoot hij in de handen van Goes-doelman Brian Meulmeester. In de 20ste minuut dacht Boyd koppend te scoren na een corner van Tom Noordhoff. De Winter haalde de bal van de doellijn.

Het wachten was op de 0-1. Zou deze er komen halverwege de eerste helft? Kubilay Koylu ging uitstekend door in de zestien van Goes. De bal kwam tegen de hand aan van de uitglijdende Jarreau Manuhuwa. Kubilay ging zelf achter de elf meter staan. Zijn inzet bleek een prooi voor Meulmeester. FC Lisse bleek kansen krijgen. Oussama Siali kopte rakelings over, Rik kapte zijn tegenstander uit maar zag Jop Dekker zijn schot blokken. Ook van de acties van Ayoub Aït Afkir ging dreiging uit. Goes haalde gelukkig met een 0-0 de rust. De toeschouwers gingen er van uit, dat FC Lisse in de tweede helft definitief zou toe slaan.

Het spelbeeld kantelde in de tweede helft volledig. In minuut 51 was er de steekpass van Daniel Wissel op Schalkwijk. De spits deed Goes hopen op weg te zijn naar de eerste thuisoverwinning. Na een klein uur spelen kwam Tom Duindam in de ploeg van Lisse voor Oussama. FC Lisse ging meer risico nemen, waardoor Goes meer ruimte kreeg. FC Lisse ontsnapte diverse keren aan meerdere tegentreffers. Schalkwijk, Mart de Kroo en Remon de Vlieger wisten geen raad met de grote kansen. Tussen de Goes-bedrijven door kende de FC ook scoringsmogelijkheden. Een schot van Ayoub werd geblokt en Tom Duindam kopte over. De goed invallende Tom Duindam die ook de bal terug legde op Rik, die vervolgens over schoot.

Een kwartier voor tijd was er een dubbele wissel aan de kant van FC Lisse. David Verweij en Luca kwamen in de ploeg voor Rik en Ayoub. David ging naast Tom Duindam in de spits spelen, Luca moest het veld breed houden. In de 86ste minuut viel de 1-1. Lars Rauws zag zijn doelpoging eerst op de lat komen. De terug springende bal kwam voor de voeten van Luca, die doeltreffend uithaalde. Net als een seizoen eerder bij ODIN’59 uit wist FC Lisse op vechtlust de 1-0 achterstand in de slotfase om te buigen in een 2-1 voorsprong. Kubilay stuitte aanvankelijk op Meulmeester. Tom Duindam zorgde voor de bevrijdende 2-1 in Lissers voordeel. Zijn eerste goal in een geel-blauwe shirt. Een uiterst belangrijke treffer voor de FC. De twee late Lisserse goals maken een wereld van verschil uit.

Van de vier zeges tot op heden behaalde FC Lisse er drie in uitwedstrijden. Op Ter Specke werd er alleen gewonnen van Sneek. Tijd dus voor een nieuwe zege in eigen huis. FC Lisse treft komende zaterdag vanaf half drie op Ter Specke SteDoCo. FC Lisse heeft sportief thuis nog wat goed te maken in vergelijking met een seizoen eerder. FC Lisse ging in de eerste wedstrijd na de winterstop in 2019 er kansloos met 3-0 van af tegen de ploeg uit Hoornaar.