Go Ahead Eagles – FC Lisse (JO19-1)

Het sportieve verhaal is bekend. Na drie opeenvolgende kampioenschappen speelt het geelblauwe talententeam in de 2e Divisie Landelijk dit seizoen. Met iedere week opnieuw sterke en aansprekende tegenstanders. Afgelopen zaterdag maakten de jonge talenten van Go Ahead Eagles (Betaald Voetbal Organisatie) uit Deventer hun opwachting. Een lastige maar tegelijkertijd mooie uitdaging wachtte onze jonge mannen.

In aanloop naar deze belangrijke wedstrijd werd onder leiding van trainer Sander van Dijk intensief getraind op een snelle(re) en verzorgde balcirculatie. Naast het belang van een sterk collectief. Bij de wedstrijdbespreking werd de spelers duidelijk hoe de nummer 2 bestreden moest worden. Onder verwijzing naar statistieken en op grond van ervaringen van eerdere wedstrijden deze competitie. De boodschap was helder. Een BVO als de Eagles heeft als voordeel dat ze de beste jeugdspelers uit de regio kunnen halen. Maar sterke en snelle spelers wil niet zeggen dat er ook een goed TEAM staat. Hierop werd het strijdplan gericht!

De wedstrijd begon echter dramatisch voor FC Lisse. Al binnen vijf minuten schoot hun snelle spits de bal achter de verbouwereerde doelman Stan Oliemans in het geelblauwe mandje. Zouden de intensieve trainingen en peptalk van de trainer dan aan dovemansoren zijn gericht. Krachtpatser en gelegenheidsspits Rowan Hoeke (Pierre Mokanda was geblesseerd) toonde zijn team en trainer binnen vijf minuten gelukkig het tegendeel. Na een vloeiende aanval door het centrum schoot hij de bal onberispelijk tegen de touwen! Stand 1-1. De vreugde was helaas van korte duur. Binnen twee minuten stond het alweer 2-1 voor de Eagles. En weer was het hun snelle spits die Stan het nakijken gaf. Een tikkie hoor! Nog geen zes minuten later stond er toch echt de 2-2 op het scorebord. Met een geweldige goal bracht Nikolai Bogomolov (nog zo’n krachtpatser) het team van trainer Sander van Dijk knap terug in de wedstrijd. Des te zuurder dat de bal amper vier minuten later -na een charge binnen het strafschop gebied- resoluut op de stip ging. De penalty werd eveneens een prooi voor hun spits die met deze goal zijn hattrick binnen 22 minuten verzilverd had. Met een stand van 3-2 gingen beide teams aan de thee. Alles nog mogelijk dus!

In de tweede helft waren het de jonge Eagles die tegen de stevige bries in moesten opboksen. Met mogelijk kansen op een snelle counter voor FC Lisse. Met nog twintig minuten te gaan stond het echter nog steeds 3-2 voor de Eagles. De tijd ging dringen. Inmiddels waren bij FC Lisse Melle Bloem, Bjorn Mussche en Roy Veenboer binnen de lijnen gekomen. Verse krachten die het verschil in de eindfase moesten zien te maken. En warempel! Het was Roy Veenboer die na goed doorzetten op de doelman de bal diagonaal in het doel zag verdwijnen. De ontlading bij de 3-3 was groot. Wat geweldig om te zien en te beleven!

Daarna werd er niet meer gescoord. Op grond van passie, strijd en vooral een onverzettelijke TEAMspirit ging er een verdiend gelijkspel mee terug naar Lisse. Met weer een belangrijke wedstrijdervaring op 2e Divisie-niveau in het opleidingsrugzakje!