Gerritsen en Adouch naar A-selectie, vertrek Haggerty

FC Lisse geeft talenten de kans zich verder te ontwikkelen. Kay Gerritsen en Mobarak Adouch hebben in korte tijd een dusdanige progressie meegemaakt, dat zij vanaf komend seizoen aansluiten bij de A-selectie van trainer Robbert de Ruiter. Waar blijvers zijn, zijn ook vertrekkers. Doelman Björn Haggerty zal onze club aan het einde van dit seizoen verlaten.

Kay speelt al sinds de D-junioren bij FC Lisse. Zijn voetbalroots liggen bij VVC in Nieuw-Vennep. In acht jaar FC Lise heeft Kay als voetballer ieder jaar weer stappen vooruit gemaakt. Kay viel aan het begin van dit seizoen met zijn neus in de boter. Hij mocht speelminuten maken in het oefenduel tegen de landskampioen van Nederland: Feyenoord. Van een dergelijk optreden droomt iedere voetballer.

Kay omschrijft zichzelf als een type Rik Vermeulen. In de thuiswedstrijd tegen Achilles’29 debuteerde Kay in het eerste team. De 20-jarige Kay kan veel leren van het hoge niveau van de trainingen. Veel succes Kay met het verdere verloop van je voetballoopbaan bij FC Lisse.

Mobarak begon ooit met voetballen bij Voorschoten’97. Als D-junior werd hij op talentendagen gescout door Ajax. Mobarak kan op meerdere posities uit de voeten op het middenveld. Dit seizoen liet Mobarak een uitstekende indruk achter in het JO-19-1 team van FC Lisse. Onlangs kreeg hij de bevestiging van zijn voetbaltalenten met het doorschuiven naar het tweede team. Tegen TEC maakte Mobarak als invaller zijn debuut in het eerste team. Mobarak kan de komende tijd veel leren van zijn medespelers en trainers bij FC Lisse. Mobarak ook jij veel succes.

FC Lisse zat aan het begin van dit seizoen door de blessure van Brian van der Werff met een keepersprobleem. De van FC Oss overkomende Björn werd zo aan de selectie toegevoegd van FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter. Björn kon de concurrentie onder de lat aan gaan met Wesley Storm. Björn viel onlangs nog in tegen Achilles’29 voor de geblesseerd uitgevallen Brian. Voor Björn blijft het optreden bij FC Lisse beperkt tot een seizoen. Björn gaat op zoek naar een club, waar hij eerste keeper kan worden. Intussen blijft Björn zich voor de volle honderd procent inzetten voor FC Lisse. Zowel ons eerste als ons tweede hebben nog een belangrijke klus te klaren.