Focus Rowdy van der Putten op FC Lisse

Rowdy van der Putten kwam in de winterstop over van het geel-blauwe SC Cambuur naar het geel-blauwe FC Lisse. Eerst maar eens een half jaar aankijken hoe de hernieuwde kennismaking met Ter Specke hem zou bevallen. Rowdy wist uiteindelijk zijn draai te vinden bij Lis. Ook in het nieuwe seizoen is de focus van de 21-jarige Lisser gericht op de club met negen mooie velden vlakbij Keukenhof: FC Lisse.

Rowdy zorgde voor een primeur bij FC Lisse als eerste wintertransfer uit de geschiedenis van de club. In het voetballeven van Rowdy zijn een aantal woorden belangrijk: ontwikkelen, arbeid en discipline. Dat verder ontwikkelen zat er bij SC Cambuur niet meer in. FC Lisse is zeker geen stap terug voor Rowdy. Immers in een sterke competitie als die van de derde divisie kun je als speler je verder ontwikkelen. Arbeid verrichten is ook op het lijf geschreven bij Rowdy. Hij verzaakt niet, hij werkt iedere wedstrijd keihard. Discipline is ook belangrijk. Investeren in jezelf. Dit doe je niet alleen door drie keer per week te trainen bij FC Lisse. Dit doe je ook door extra te trainen, te werken met een personal trainer, naar de sportschool te gaan, te letten op je voeding en een opleiding te volgen. Uiteindelijk blijft het ultieme doel van Rowdy een terugkeer in het betaalde voetbal.

Rowdy maakte zijn eerste competitieminuten voor de FC op zaterdag 14 januari van dit jaar in de met 3-0 verloren thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam. Een week later was hij in de winterkou basis bij VVOG uit. Wat wilde hij graag zijn eerste doelpunt maken. Een balletje kan raar rollen. In dit geval tegen de paal. Ik ben het scoren toch niet verleerd dacht Rowdy een moment. Nee,hoor. Een doordeweekse avond om precies te zijn op dinsdag 7 maart maakte dit duidelijk. Rowdy maakte meteen tegen FC Rijnvogels zijn eerste twee goals voor de FC. En hij deed precies waar zijn vader Edward ook goed in was: scoren vanaf elf meter.

In de maand april waren het onder meer de goals van Rowdy, die de kampioensdroom van FC Lisse deed voortbestaan. Een slim duwtje en vervolgens koppend de 1-1 scoren tegen Scheveningen, vijf minuten voor tijd de winnende maken tegen Rijnsburgse Boys en heerlijk scoren tegen IJsselmeervogels. Winnen tegen RB en De Vogels samen met neef Kevin van der Zwet in de basis. Je voetbalmaatje waar mee je opgroeide in de Poelpolder.

Rowdy is en blijft van ons. Als Lisser ben je trots op een dergelijk talent uit het eigen dorp. Zes keer wist Rowdy reeds te scoren voor FC Lisse. Dat er nog vele treffers mogen volgen.