Finale FC Lisse JO-17-1 in Amstelveen

FC Lisse JO-17-1 krijgt komende zaterdag 15 juni de kans de stap te maken naar de derde divisie. Tegenstander op het veld van Sporting Martinus in Amstelveen is KFC uit Koog aan den Zaan. De aftrap is om kwart over twaalf.

Een team dat wint kent geen personele problemen. De trainers Ronnie Grimbergen en Laurens van der Voort kunnen met tevredenheid vast stellen dat hun team superfit is. Het lange seizoen begint weliswaar haar sporen na te laten. Maar met de promotie voor het grijpen gaan de spelers van FC Lisse nog een keer tot op de bodem.

De trainers hebben de spelers ingepeperd niet te overmoedig te zijn. In de competitie werd immers twee keer gewonnen tegen KFC. KFC is de ploeg waar de roots liggen van Misha Salden, jarenlang trainer bij FC Lisse.

Laurens maakte eerder successen mee met een succesvolle B-junioren-lichting bij FC Lisse. De generatie van onder meer de broers Bram en Johan Prins, Joost Meiland, Patrick Schaap en Nick van Schagen. Ronnie is blij met een assistent als Laurens naast zich. De twee kunnen lezen en schrijven met elkaar. Zij spreken dezelfde voetbaltaal. Zij ademen gedrevenheid en passie uit. En spelvreugde. Dit proberen zij over te brengen op hun spelers.

FC Lisse JO-17-1 was dit seizoen lange tijd in de race voor het kampioenschap. Pas in de slotfase van de competitie viel deze kampioensdroom in duigen. Van een echte teleurstelling was geen sprake. Meteen werd de trainingsdraad weer opgepakt. De eerste beste nacompetitiewedstrijd werd met overtuigende cijfers gewonnen van Achilles’29 uit Groesbeek. De volgende opponent WV-HEDW uit Amsterdam was een lastiger obstakel. De teams die moesten opboksen tegen een stormachtige wind. De wedstrijd was dan ook een beetje een loterij. FC Lisse wist terug te vechten van een 1-0 achterstand.

Het huidige succes van de JO-17-1 komt niet helemaal uit de lucht vallen. Hiervoor is de basis gelegd door de trainers Frank van Wieringen en Richard van Heulen.

De jeugdopleiding van FC Lisse zit in een flow. Volgend seizoen spelen JO-19-1, JO-17-1, JO-15-1 en JO-13-1 op divisieniveau. FC Lisse maakt een grote sprong op de landelijke amateurlijst, waarbij ook de resultaten worden opgeteld van de eerste teams.

FC Lisse TV is komende zaterdag in Amstelveen aanwezig om de wedstrijd te filmen. De finale is op Sportpark ‘Overburg’aan de Amsterdamseweg 247 in Amstelveen. De aftrap is om kwart over twaalf.