FC Rijnvogels – FC Lisse 4-0

FC Lisse heeft het eerste deel van de voorbereiding afgesloten met een 4-0 nederlaag bij de Katwijkse hoofdklasser FC Rijnvogels. FC Lisse was in het eerste kwart van de wedstrijd heer en meester, maar verzuimde de kansen te benutten.

FC Lisse moest centraal achterin het nodige reorganiseren. Immers Kevin van der Zwet, David Verweij, Bas Gozeling en Niels Buijs waren door blessures niet aanwezig. Bij FC Lisse ontbraken verder ook Boyd Stevens, Ayoub Aït Afkir, Jordi Tiktak, Rik Vermeulen en Erik Cummins. Lars Rauws en Oussama Siali vormden nu het hart van de verdediging. De Lissers Justin van der Putten en Niels Ens maakten zo hun eerste minuten in FC Lisse 1.

FC Lisse speelde in de eerste twintig tot 25 minuten uitstekend combinatiespel met als aanjagers Tom Noordhoff en Jeffreij Klijbroek. De aanvallers Tom Duindam en Jaap Zwetsloot konden regelmatig voorin gevaar stichten. Rijnvogels bleef met kunst- en vliegwerk overeind. Zeker vier keer was FC Lisse dichtbij de verdiende openingstreffer. Ballen werden op de doellijn gekeerd. Tom Duindam verdiende een strafschop, maar kreeg hem in eerste instantie niet.

Rijnvogels was uiterst doeltreffend. De oud-Quick Boys-spelers Max van Steen en Jaap van Duyn scoorden bij hun eerste doelpoging. Tussen deze twee treffers door kreeg FC Lisse na een overtreding op Tom Duindam wel een strafschop. Oussama slaagde er niet in vanaf elf meter te scoren.

Na de pauze was FC Lisse minder dominant. De thuisclub kon zelfs uitlopen naar 3-0 en 4-0 via Ouassim Bakrini en Roy van Leeuwen. Tom Noordhoff had de pech, dat zijn inzet op de lat kwam.

FC Lisse neemt nu een paar weken rust. Eind juli begint deel twee van de voorbereiding. FC Lisse oefent op zaterdag 3 augustus op Ter Specke tegen Swift. Bij de hoofdklasser uit Amsterdam spelen de ex-FC Lisse-spelers Koen Fokkema en Sean den Hoed. Deze ontmoeting begint om half drie.