FC Rijnvogels – FC Lisse 1-2

De oktobermaand staat in het teken van het behalen van eerste periodetitels. Het FC Lisse A1 van trainer John Cuvelier gaf op zaterdag 15 oktober het goede voorbeeld aan de hoofdmacht van de geel-blauwen door de eerste prijs van het seizoen te pakken op een natuurgras  zo mooie mat van Ter Specke. De mannen van Robbert de Ruiter wisten op het onnatuurlijke gras van FC Rijnvogels met 2-1 te zegevieren. Het zetten van de eerste stap richting tweede divisie kan binnenkort zo maar een feit zijn voor Lis.

FC Rijnvogels is een familievereniging. Dat straalt deze club ook uit. De fusie tussen KRV en MVKV heeft de vierde club van de gemeente Katwijk geen windeieren gelegd. Rijnvogels ontving haar gasten uit Lisse op een bijzondere vriendelijke manier. Ontspannen zoals het hoort en genietend van haar status als ploeg in de derde divisie. FC Lisse rekende op een moeilijke middag.

Een ploeg die presteert loopt doorgaans over van zelfvertrouwen. Wie kan ons stoppen was de gedachte bij Lis. De openingsfase was overtuigend voor Lis. Steven Olsthoorn kreeg de eerste mogelijkheid. En wat voor mogelijkheid. De ervaren Rijnvogels-doelman Peter Messemaker wist te keren. Meteen daarop een vrije trap van Martin van Eeuwijk en een schot van Rik Vermeulen. Zonder resultaat.

Het was uitsluitend FC Lisse dat de klok sloeg. Onder meer via doelpogingen van Thierry Monteny en Koen Fokkema. Het zat FC Lisse niet mee. Zelfs tegen. Rijnvogels kan als geen ander omschakelen. Uit een van zo’n razendsnelle counter ging de bal op de stip. Brian van der Werff leek geen overtreding te maken binnen zijn eigen ‘zestien’op Arno Dijkstra. Toch ging de bal op de stip. Dijkstra schoot raak. Het moet gezegd worden er waren in totaal wel drie mogelijke penaltygevallen in het voordeel van de thuisclub.

Martin was weer onnavolgbaar met het uitkappen van diverse tegenstanders in de 35ste minuut. Het was niet de dag van Steven. Hij kreeg de bal niet tegen de lege touwen. Ook Koen kwam nog een keer vogeltje zo vrij. In plaats van zelf te schieten gaf hij voor. Zonder resultaat.

In de rust was er geen sprake van paniek bij FC Lisse. FC Lisse hield de linies nu wat meer gesloten en besloot haar eigen spel te spelen. Een kopbal van Niels Buys ging net naast. Thierry slaagde er niet in de bal vaart mee te geven bij een mogelijkheid. Dit leek te komen door het kunstgras.

FC Lisse was niet van de wijs te brengen. In de 65ste minuut gaf Koen voor. Martin haalde hard uit. De bal ging tegen de onderkant van de lat. Het deed denken aan Leon van der Zwet in 1997. In de laatste wedstrijd van de competitie bij Rijnsburgse Boys. Zijn inzet ging duidelijk achter de doellijn, maar werd niet geteld. Negentien jaar later werd de inzet van Martin wel geteld. En terecht.

FC Lisse nam niet genoegen met de gelijke stand. Een balletje van Rick Vermeulen op Luciano Dompig. Luciano vond Messemaker op zijn weg. FC Lisse bleef het proberen. In de 83ste minuut een vrije trap van Martin. Messemaker kreeg deze inzet niet klemvast. Roel de Goede scoorde in de rebound. Dit moment was voor hem misschien nog wel belangrijker dan zijn jubileumwedstrijd een week eerder tegen ODIN’59. Rijnvogels raakte vervolgens nog de buitenkant van de paal. Daar bleef het bij,

FC Lisse speelt op zaterdag 29 oktober de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City FC. Vanaf half drie. Wint FC Lisse en laat ASWH punten liggen dan is de eerste periodetitel binnen voor de geel-blauwen.