FC Lisse zet in op meiden/vrouwen voetbal

Ook dit seizoen kent FC Lisse weer verdere groei bij de meiden/vrouwen. Na de zeer succesvolle vriendinnen dag, in het seizoen 2016/17, is er verdere groei van het aantal spelende meiden/vrouwen bij onze club. Goed om te vermelden is dat we ook groeien bij de vrouwen. FC Lisse heeft inmiddels 2 zogenaamde 18+ teams, uitkomend in de speciale KNVB competitie op vrijdag avond en we hebben ook weer een Vrouwen 1. De inzet van Erwin van der Steenhoven en Marco Elderbroek hebben hun vruchten afgeworpen. Beide mannen hebben zich eind van het vorig seizoen hard gemaakt voor de doorstroom van de meiden van de MO19 naar Vrouwen 1 en aangevuld met een aantal vrouwen die een band hebben met FC Lisse en weer terug gekomen zijn om hier te spelen, waren er voldoende vrouwen voor een Vrouwen 1. Iets waar we als club bijzonder blij mee zijn. De vrouwen zijn inmiddels van start gegaan in de 4e klasse en weten met goed spel al een flink aantal overwinningen te boeken. Dat smaakt naar meer.

FC Lisse heeft ambitie met het meiden/vrouwen voetbal en we investeren in de staf. Robin Schilders is naast Marco Elderbroek verantwoordelijk voor de coördinatie bij de meiden. De focus van Robin ligt meer op het voetbal technische aspect. Naast Robin hebben we ook FC Lisse coryfee, Cor Bouckaert aangesteld die elke maandag 2 uur training geeft en beschikbaar is voor alle meidenteams. Hij kan daarbij de bestaande trainers met groeps- of individuele techniek training en soms het overnemen van de gehele training. Motto van Cor: “alles met de bal”.

Met deze uitbreiding zijn we echter nog niet compleet. We zoeken nog vrijwilligers voor diverse rollen bij het meiden/vrouwen voetbal. Rollen meer op het organisatorische vlak bv om te helpen bij het organiseren van een speciaal toernooi voor onze meiden en het organiseren van weer een vriendinnen dag.

Daarnaast zoeken we ook met enige spoed een coach/trainer voor Vrouwen 1 die het team kan begeleiden op de zaterdag en op donderdagavond training kan geven.

Mocht u interesse hebben in 1 van deze rollen neem dan contact op met mij, Erik van Es, bestuurslid Breedte Sport op 06-15066016 of via info@erikvanes.nl.