FC Lisse zaalvoetbal uniek in Nederland

Vitaal Lisse, Walking Football, Zomeravondvoetbal, Fun Fit, FC Lisse Golf, FC Lisse Zaalvoetbal en ga zo nog maar een tijdje door. Er is zo veel te genieten op Ter Specke buiten de reguliere voetbalmomenten. Zeven dagen lang, 365 en met schrikkeljaren 366 dagen per jaar. Welke andere sportaccommodatie in Nederland kan dat navertellen. FC Lisse met haar zaalvoetbal is uniek in Nederland. Liefst 41 teams over vijf poules verdeeld kwamen het afgelopen seizoen in actie in de sporthal op Ter Specke. In totaal werden er 550 wedstrijden gespeeld. De arbitrage in handen van negen arbiters. De haldienst bij toerbeurt gedaan door de deelnemende teams. Een Facebook-pagina voor actueel nieuws en regelmatig live-verslagen via cees Verburg Assistent Reporter.

De seizoensafsluiting op donderdag 13 juni werd druk bezocht. De bekerfinales zijn naar teamsterkte. Voor de eerste keer werd er gespeeld om de Rick de Bruin-beker. Rick kreeg het fluiten met de paplepel mee van zijn leermeester Johan van Zoest. Tom Hogervorst, uitsmijter van Sporthal Meerzicht, liet Rik warm lopen voor de arbitrage bij zowel het basketbal als het zaalvoetbal. Voor Rik een hele eer de beker met zijn naam uit te reiken aan MDC Adminstratie.

De zaalvoetbalcompetitie van FC Lisse bestaat sinds 1981. De man van het eerste uur in de organisatie, Gerard van Dijk, laat gesteund door een serie aan FC Lisse-vrijwilligers, de zaalvoetbalcompetitie bruisen. Vol trots kon Gerard bekend maken dat er nog steeds groei zit in de zaalvoetbalcompetitie. Volgend seizoen zijn er zelfs 42 teams. Teams die niet alleen uit Lisse komen. Bijzonder is het team gevormd rond Brian Mussche. Mussche was in 2004 de aanvoerder van het team van Quick Boys, dat in 2004 amateurkampioen van Nederland werd. Jax-speler Erwin van der Lugt is misschien wel de meest succesvolle amateurspeler aller tijden op het veld met titels op het hoogste amateurniveau bij FC Lisse, Huizen, IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys. Mitsubishi-Polderman-speler Bas Ruigrok stond in 2016 nog met VVSB in de halve finales van de KNVB-beker van Nederland tegen FC Utrecht.

De beste zaalvoetballer in Lisse is momenteel naar alle waarschijnlijkheid Martin van Eeuwijk. Zijn vader Hennie van Kopac/Dovac mag zich met 66 jaar de oudste speler van de competitie noemen.

De bekerfinale in de middencategorie werd overtuigend gewonnen door FRM Blumen. In de eindstrijd werd MZ Recruitment & Interim verslagen. Bij de verliezend finalist blonk doelman Paul Randsdorp uit. De A-finale in de beker ging tussen de kampioen van de A-poule Kromhout en Mitsubishi Polderman. Een zaalvoetbalwedstrijd van topniveau. Bij Polderman onder meer de beste speler van de A-poule Stephan,’Assie, Assendelft en de zwagers Bas Ruigrok en Joost Meiland. Kromhout onder meer met de broers Mart en Tom ter Have, Sam van der Veek en Ferry van Dijk. De finale was in handen van Maarten van der Zwan, die wedstrijden als geen ander perfect weet aan te voelen. Polderman won zoals zo vaak na strafschoppen.

Na afloop van de zaalwedstrijden werden de prijzen uitgereikt. De beste spelers van het seizoen waren dit keer Stephan Assendelft, Mark Zonneveld, Cas Wubbe, Maarten Plug en Martin Duinkerken. De Fair Play Cup ging naar Marbus/Zoet/De Heere van Thijssen. Ronald de Lijzer, de zingende doelman, wist vervolgens de sfeer in de kantine verder te verhogen.

Eind augustus start de nieuwe zaalvoetbalcompetitie met de strijd om de Gerard van Dijk-bokaal tussen de kampioen en de bekerwinnaar. Dit is wederom Kromhout tegen Mitsubishi Polderman.