FC Lisse – VVSB 2-4

FC Lisse begon met een kater aan de Lisserse feestweek. De 2-0 zege op Barendrecht kreeg niet het gewenste vervolg tegen VVSB. De Noordwijkerhouters waren als het gaat om het benutten van de kansen effectiever op Ter Specke. De Bavo won op verplaatsing met 4-2.

Never change a winning team bij FC Lisse. Voor oud-FC Lisse-speler Justin Valk was er geen basisplaats weggelegd bij VVSB. Op papier de 3-1-3-3 van FC Lisse tegenover de 5-3-2 van VVSB. De wedstrijd begon een paar minuten na half drie. Al snel een droompass vanuit het FC Lisse-achterland door Tom Noordhoff. Een sprintduel volgde tussen Richelo Fecunda en Kübilay Köylü. Uit paniek trapte Fecunda de bal achter zijn eigen doelman Ruben Valk. Een lekker begin voor de FC. Even verderop schoot Jeffrey Perez Stoof bijna in eigen doel. Na goed voorbereidend werk van Kubilay had Lars Rauws een schot in huis. Een kopbal van Rik Vermeulen trof ook geen doel.

Halverwege de eerste helft werd VVSB sterker. De 1-1 kwam er ook, al stond de FC Lisse niet goed op te letten. Tim de Rijk kon vrijstaand de gelijkmaker binnen koppen. Er waren 27 minuten gespeeld. FC Lisse bleef wel tussendoor mogelijkheden krijgen via Oussama Siali en Jaap  Zwetsloot. De gasten kwamen op voorsprong in minuut 40. Frans van Niel speelde zich vrij en rondde af. Vlak voor rust werd het zelfs 1-3 door een ongelukkig eigen doelpunt van Jordi Tiktak.

Na de pauze raakte Jordi mogelijk zwaar geblesseerd aan zijn knie. Zijn vervanger David Verweij zag twee kopballen van de doellijn gehaald worden. Oussama kreeg de bal in scoringspositie niet langs Valk. In de tweede helft was FC Lisse de bovenliggende partij. Oussama krulde een kwartier voor tijd uit een vrije trap de bal fraai langs Valk. Oussama had de 3-3 op zijn schoen. De paal voor kwam dit. In de rebound ook geen succes voor Jaap.

Mo El-Osrouti bepaalde de eindstand op 2-4.

FC Lisse is zo weer terug na af. Komende zaterdag is de uitwedstrijd in Harderwijk tegen VVOG. De aftrap is om half drie.