Algera Blumen

FC Lisse – VVSB 1-3

FC Lisse heeft voor de derde keer op rij niet kunnen winnen op Ter Specke van VVSB. Na de 1-0 uit 2018 en de 4-2 uit 2019 bleek de Bavo ook in 2020 met 3-1 te sterk voor de geel-blauwen. Voor de Noordwijkerhouters het sein hun lijflied van Cees de Roo te zingen in de kleedkamers. VVSB sloeg  tussen de 36ste en de 45ste minuut drie keer doeltreffend toe. Steeds na voorbereidend werk van Puck Postma.

De FC kende twee wijzigingen in de basiself. Lars van der Steen had zijn linksbackplaats afgestaan aan Maurice van der Neut. Jaap Zwetsloot was geblesseerd geraakt op de training. De rechtervleugel werd nu bemand door Jaïro Schet. Tom Duindam was niet geheel okselfris door een rugblessure opgelopen op de training. Hij kon toch starten. Tom Noordhoff sloot weer aan bij het team, al begon hij op de reservebank. Net als Jeffrey Perez Stoof. Het moet gezegd worden VVSB kon vier mogelijke basisspelers niet opstellen: Danny Bakker, Frans van Niel, Richelo Fecunda en Felitciano Zschusschen. Daardoor een echte Noordwijkerhouter in de basis die via een omweg is terug gekeerd bij de Bavo: Wout Heemskerk. Later mocht ook nog zijn plaatsgenoot Thijs Knapp invallen.

Voorafgaand aan het duel was er een indrukwekkende een minuut stilte voor de ontvallen FC Lisse-iconen Wim Randsdorp, Piet Wassenaar en Jan Grimbergen. De spelers van FC Lisse kwamen met bloemen op het veld, gesponsord door de FC Lisse-supporter Jan Algera.

FC Lisse wist dat een botsing ging worden van twee spelstylen. Het voetballende vermogen van de FC tegen het meer fysieke van VVSB. Scherp geformuleerd de jongens van FC Lisse tegen de mannen van VVSB. FC Lisse zette VVSB vanaf de aftrap onder druk. FC Lisse was in het eerste kwartier de bovenliggende partij. VVSB kon alleen maar tegen houden. Het eerste kwartier kreeg bijna een beloning voor Lis in de vorm van een doelpunt. Maurice had een heerlijke voorzet in huis. De bal kwam bij Remi van Ekeris, wiens inzet naast ging.

VVSB zocht de grenzen van het toelaatbare op met een aantal stevige overtredingen. Dat deed de wedstrijd kantelen. VVSB kwam steeds vaker uit haar schulp. Postma deed tien minuten lang alles wat hij deed in goud veranderen. Uit diens voorzetten wisten Hugo ter Hedde, Bert Steltenpool en Obi Onyeike tot scoren te komen. De wedstrijd was in feite gespeeld.

Na de pauze kwam Justin van der Putten in de FC Lisse-ploeg voor Jaïro. VVSB kreeg kansen op de 0-4 via Mo el Osrouti en Lars Rauws. Tom Noordhoff kon zijn eerste speelminuten voor het echie maken dit seizoen door Maurice te vervangen. Na 70 minuten viel arbiter Keijl uit met een kuitblessure. De wedstrijd lag voor enige tijd stil. Gelukkig kon een vervangende grensrechter gevonden worden uit De Zilk.

Na de onderbreking ging Jeffrey Perez Stoof als stormram fungeren samen met David Verweij. Tom Duindam was naar de kant gegaan. FC Lisse kwam op 1-3 via Jeffrey Klijbroek. Meteen vanaf de aftrap verscheen Jeffrey Perez Stoof vrij voor VVSB-doelman Ruben Valk. Had de 2-3 gevallen dan was er nog alles mogelijk geweest. Maar helaas.

Uithuilen en opnieuw beginnen. FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen HSV Hoek. De wedstrijd in het verre Zeeuws-Vlaanderen begint om half drie.