FC Lisse – VVOG 4-0

FC Lisse speelde tegen VVOG haar beste wedstrijd van het seizoen. Met name de laatste dertig minuten liet de ploeg van trainer Robbert de Ruiter oogstrelend voetbal zien. De 2-0 van Oussama Siali was een juweel van een doelpunt. De 4-0 deed denken aan Barcelona. Een aanval over diverse schijven met Luca Tarani als eindstation.

Rowdy van der Putten was weer basis. Spelend vanaf het middenveld is Rowdy van toegevoegde waarde. Hij kan de aanval aansturen en tevens duiken in de ontstane ruimtes. Hidde Prijs kwam enige tijd niet in actie bij Rijnsburgse Boys. Juist dan is het weer vaker in actie komen een reden dat spelers lichte blessures oplopen. Zijn knie was niet stabiel genoeg te spelen tegen VVOG. Boyd Stevens toonde zoals zo vaak zich de oproepkracht bij de FC in het hart van de verdediging. De ondersteuning krijgend van de steady opererende David Verweij.

FC Lisse was vanaf het beginsignaal van arbiter Ter Brake de bovenliggende partij. FC Lisse wist zich snel een aantal kansen te creëren. Daar was vaak de actieve Oussama bij betrokken. Zijn twee mogelijkheden en die van Bas Buimer en Bert Koomen leverden nog geen doelpunt op. Voor het publiek was het genieten van de technische hoogstandjes van Ayoub Aït Afkir. Nu Ayoub meer speelminuten maakt zie je hem steeds beter gaan spelen.

En bood VVOG dan geen partij? De tegenstand van de Harderwijkers gaf geen reden tot zorgen bij de thuisclub. En waar nodig was het handelend optreden van doelman Erik Cummins. In feite was het enige wapenfeit van VVOG het uitglijden van Rihairo Meulens na dertig minuten spelen.

Het wachten was op de eerste Lisserse treffer. De FC Lisse-achterban werd op haar wenken bediend in minuut 37. Rowdy scoort gemiddeld genomen een keer in de twee of drie wedstrijden. Ook dit keer liet hij zijn naam noteren bij een Lissers doelpunt. Het moet gezegd worden na een pre-assist van Mo Adouch en een heerlijke assist van Oussama. FC Lisse ging met een tevreden gevoel de rust in. Het mooiste moest nog komen in de tweede helft.

De 2-0 was genieten geblazen. Ayoub speelde Oussama aan. Op de trainingen is hij extra aan het oefenen op zijn traptechniek. Dat investeren in zichzelf kreeg een beloning tegen VVOG. Oussama krulde vanaf zo’n metertje of twintig van het VVOG-doel de bal op een spectaculaire manier in de kruising. Wanneer FC Lisse vaker van afstand gaat schieten op deze manier dan heeft het een extra aanvallend wapen in huis.

Dan de pareltjes. De artistieke hakbal van Ayoub. Het draaien en keren van Lars Rauws. Rowdy op volle snelheid er van door. Rustig de doelman van VVOG omspelend en vervolgens scorend. In minuut 68. Rowdy die tien minuten later op schitterende wijze wilde scoren met een omhaal.

De 4-0 was een lesje in het een keer raken van de bal. In minuut 87. Rowdy op Bas. Bas op Oussama. Oussama op Luca. De 4-0 was een afsluiting van een aanval uit het boekje.

FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen HSV Hoek. De scouts van HSV Hoek zagen een goed FC Lisse aan het werk tegen VVOG. En Hoek komt steeds dichterbij de eerste plaats in de derde divisie. Met komende zaterdag ook DVS’33 – Noordwijk op het programma, dat maakt van Hoek – FC Lisse een speciale ontmoeting. Ook met het oog op de stand in de tweede periode, waar zowel Hoek als FC Lisse een voorname rol spelen. Hoek – FC Lisse begint om half drie.