FC Lisse – VVOG 1-1

Fotoalbum FC Lisse – VVOG

FC Lisse is ook na drie duels nog gedeeld koploper in de derde divisie. De lotgenoten van de eerste twee weken, Harkemase Boys, Rijnsburgse Boys en Scheveningen, werden ingeruild voor ASWH, ODIN’59 en Capelle. Wie met tien man in de laatste minuut weet gelijk te spelen moet het behaalde punt koesteren. FC Lisse deed dit op vertrouwde bodem tegen VVOG. Niels Buys werd zo toch een klein beetje de matchwinnaar.

De stevige wind uit het oosten zorgde voor de nodige verkoeling. De arbitrage kwam van ver. Uit Reuver bij Venlo, uit ‘s-Heerenberg bij Doetinchem en uit Beuningen bij Nijmegen. FC Lisse speelde met dezelfde basiself van een week eerder bij Jong FC Volendam. FC Lisse was in het eerste kwart van de wedstrijd heer en meester. Martin van Eeuwijk toverde regelmatig juweeltjes uit zijn hoge hoed. FC Lisse verzuimde zichzelf te belonen met meerdere treffers bij kansen voor Thierry Monteny, Roel de Goede, Tom Zoontjes en Rik Vermeulen. Een kopbal van Niels Buys werd van de doellijn weggehaald. Een eventueel doelpunt had toch niet geteld wegens een duwfout van Lars Rauws.

De FC Lisse-storm luwde. Logisch gezien de warmte. Vlak voor de rust leek de FC op voorsprong te komen. Martin ging gestrekt binnen de zestien van VVOG. Tom Zoontjes vanaf elf meter. Normaliter een koele kansenbenutter. Frans Koornberg liet zich echter tot de winnaar van de een-tegen-een kronen. De VVOG-keeper hield zo de nul. Voor Tom waren de druiven dertig seconden later helemaal zuur. Voor zijn tweede gele kaart kon hij voortijdig naar de kant.

In de rust bleef spits Steven Olsthoorn achter in de kleedkamers. Justin Valk ging nu het centrale duo vormen met Robert van Boxel. FC Lisse begon goed aan de tweede helft met een schot van Rik. In de rebound kon Koen Fokkema net niet afdrukken. FC Lisse ging vervolgens door het oog van de naald. Niels gooide zich in de doelpoging van Jeremy de Graaf en Wilko Braam schoot bij een vrije schietkans over.

FC Lisse koesterde het punt. VVOG mocht het spel maken. In de 83ste minuut viel de 0-1 via Oussama Labari. Robert hielp zijn doelman Brian van der Werff vervolgens op de doellijn. Over Brian gesproken. In de slotfase ging hij als stoorzender fungeren in de aanval bij corners. Luciano Dompig gooide deze bij de eerste paal. Bij zijn tweede poging kopte Niels raak.

FC Lisse viert de 1-1, Robert van Boxel van FC Lisse,Keeper Brian van der Werff van FC Lisse,Justin Valk van FC Lisse tijdens de competitie wedstrijd tussen FC Lisse en VVOG op Sportpark Ter Specke in Lisse 3e divisie zaterdag seizoen 2016/2017

Martin was nog dichtbij de winnende. Dit zou echter te veel zijn van het goede.

FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd in het Friese tegen Harkemase Boys. Dit duel bij de ‘Harekiten’ begint om half drie.