FC Lisse – VV Noordwijk 1-2

Op een prachtige zomeravond kwamen de twee ‘voetbalvrienden’FC Lisse en de VV Noordwijk elkaar tegen op Ter Specke. De formatie van Kees Zethof wist met 2-1 te zegevieren. Fijn was op de tribune Ruud Bröring te zien, als speler en trainer ooit actief voor zowel FC Lisse als Noordwijk.

De opvallendste afwezige aan Noordwijk-kant was Nick van Staveren. Bij FC Lisse geen Tom Noordhoff, Mitchell Bormann en David Verweij. Het veld was vlak voor de wedstrijd nog besproeid. Een biljartlaken lag de spelers te wachten. Noordwijk had 22 spelers meegenomen. FC Lisse was lange tijd gelijkwaardig aan de tegenstander uit de tweede divisie. Joshua Cooper maakte het Noordwijk-doelman Jesse Haak lastig.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Aan de basis van dit doelpunt stond Lars van der Steen. Het FC Lisse-talent gaf  de bal op tijd breed. Jeffrey Klijbroek liet een streep vertrekken. Zijn inzet kwam in de winkelhaak terecht.

De eerste drinkpauze werd door Zethof aangegrepen zijn spelers op scherp te zetten. FC Lisse kreeg vanaf dit moment minder ruimte voor doeltreffende acties. Vlak voor rust won Emiel Wendt het duel van oud-ploeggenoot Maurice van der Neut. De doelpoging van Wendt kreeg een productief  vervolg. De  bal kroop tergend langzaam langs FC Lisse-doelman Erik Cummins tegen de touwen. Wendt kreeg een dot van een kans vlak voor de rust. FC Lisse kwam echter met de schrik vrij.

In de tweede helft waren er weinig kansen voor beide teams. FC Lisse liet nog een keer zich zien in de voorste geledingen. Na goed voorbereidend werk van Jeffrey Perez Stoof en Luca Tarani. Jaïro Schet nam te veel tijd om deze kans te verzilveren. Noordwijk trok uiteindelijk aan het langste eind. Denzel James won het sprintduel van Mo Adouch en verschalkte vervolgens Erik.

FC Lisse speelt komende zaterdag 8 augustus de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. In verband met de hitte is de aanvangstijd vervroegd naar half twaalf.