FC Lisse – VV Eemdijk 4-3

Zaterdag 25 oktober 2008, Zaterdag 15 oktober 2011, Zaterdag 13 oktober 2012 en zaterdag 24 november 2018. Wat hebben deze data gemeen? Het zijn de dagen dat FC Lisse zich liet zien als een moderne ontsnappingskunstenaar Houdini op Ter Specke.

In 2008 kwam de FC na een 2-4 achterstand tegen Quick Boys terug in de wedstrijd en maakte Rik Vermeulen de winnende 5-4. In 2011 stond de FC wederom met 2-4 achter. Dit keer tegen ARC. In de laatste zes minuten bogen Sergio Ommel (twee keer) en René van Wieringen deze achterstand om in een 5-4 zege. In 2012 wist de FC een achterstand van 2-3 tegen Capelle te repareren. In blessuretijd viel de winnende 4-3 voor Lis dankzij iemand, die al geruime tijd AOW kreeg. Zijn ploeggenoten noemden hem immers Opa. Natuurlijk was dit Mark van Marrewijk. Na zijn treffer trok hij spontaan zijn shirt uit. In 2018 stond Lars Rauws op in de dying seconds tegen Eemdijk. De Groenen uit Bunschoten waanden zich reeds bij een 3-1 voorsprong in minuut 80 de winnaar. FC Lisse kwam echter wonderbaarlijk terug in het duel. Lars mocht als aanvoerder voor de kers op de taart zorgen met zijn 4-3. Niet goed gespeeld, maar wel drie punten voor de FC. En dat telt.

Bas Gozeling kon niet spelen door een liesblessure. De door hem Tommie genoemde Enthoven stond nu aan het vertrek als linksback. Ook een basisplaats voor Thierry Monteny. Luca Tarani begon zo op de bank. Net als de voor Aruba van de Nations League terug gekeerde Leroy Oehlers.

In het voetbal gaat het vaak om het als dit als dat moment. Bas Koppelaar ontsnapte in de 5de minuut aan een rode kaart. De Eemdijk-doelman torpedeerde na een pass van Thierry de doorgebroken Milton Klooster. Koppelaar kreeg slechts geel. Eemdijk mazzelde in dubbel opzicht. Haar reservedoelman was op dat moment naar horen zeggen nog in de auto op weg naar Ter Specke. De overgebleven vrije trap werd genomen door Oussama Siali. Koppelaar kon keren.

In minuut 8 stond de 1-0 wel op het scorebord. Op aangeven van Thierry deed Mo Adouch de bordjes verhangen. FC Lisse was lange tijd heer en meester gedurende de eerste helft. Eemdijk beperkte zich tot verdedigen. Pas vlak voor rust werd Eemdijk gevaarlijk. Uit een knappe pass van Jasper Bolland. Yannick Bouw gleed uit bij zijn doelpoging.

De wedstrijd leek voort te kabbelen. Tot de 56ste minuut. Een spelhervatting via Renco van Eeken kreeg FC Lisse-doelman Erik Cummins niet onder controle. De rebound was voor Bouw. FC Lisse kreeg vervolgens twee mogelijkheden via Oussama en de ingevallen Rik Vermeulen. FC Lisse zakte vervolgens ver weg. Het was nu Eemdijk, die regie voerde over de wedstrijd. FC Lisse kreeg de 1-2 en de 1-3 wel heel makkelijk binnen. Bij de 1-2 werd een corner van Van Eeken verlengd door Wouter Bout. Jeffrey van den Dikkenberg gaf het laatste tikkie. Er waren 78 minuten gespeeld. De 1-3 was een minuut later een feit via Bouw. Op dat moment liepen er een paar FC Lisse-supporters weg. Nooit doen, je weet nooit hoe raar een balletje kan rollen.

FC Lisse had met eerder in de wedstrijd Bryan Iliohan en later Luca verder aanvallend gewisseld. Eemdijk verkeerde reeds in de roes der overwinning. Een voorbarig gevoel. FC Lisse toonde mentale veerkracht. De man met de handschoenen Luca bracht het geloof in de Lisserse harten terug in minuut 81. Nog was het niet gedaan voor de FC. Mo is weer naar de vorm aan het toegroeien van vorig seizoen. Hij kreeg de bal in minuut 82 aangespeeld even buiten de zestien. Hij haalde heerlijk uit. Via de vingertoppen van Koppelaar verdween de bal in het doel. Plots was het 3-3.

Met een punt namen beide ploegen geen genoegen. Het kon nu alle kanten op. In blessuretijd nam Lars de verantwoording op zich. Hij kreeg de bal met zijn rug naar de doel aangespeeld in de zestien van Eemdijk. Lars draaide zich om en scoorde vervolgens de bevrijdende 4-3. Ter Specke stond figuurlijk in vuur en vlam.

Het spel van FC Lisse was niet altijd goed tegen Eemdijk. Dat kan beter. De punten zijn echter heilig dit seizoen op Ter Specke. Van de 19 behaalde punten werden er zestien binnen gehaald op Ter Specke. Uit werd er alleen gewonnen van De Dijk. Dat kan beter. Te beginnen komende zaterdag in Groesbeek tegen Achilles’29. FC Lisse-supporters neem jullie FC Lisse-sjaal mee, wat het is bijna winter. De bal gaat in Groesbeek om half drie aan het rollen.