FC Lisse Voetbalquiz unieke traditie

De FC Lisse Voetbalquiz was op vrijdag 12 januari toe aan haar 13de aflevering. Er is hier sprake van een unieke traditie. Jong en oud, van selectiespeler tot jeugdlid, van bestuurder tot supporter. De deelnemers vormen een doorsnee van de FC Lisse-bevolking. Met vaste rituelen als het uit volle borst zingen van het FC Lisse Clublied. En de winnaars beginnen ook een beetje vaste prik te worden. Carla Polderman reikte met veel respect de Bram Polderman Bokaal uit aan Kevin Winter en Jeroen van der Zijden.

De voorbereidingen voor de quiz in de uitvoering beginnen op de donderdagavond. Annette Meiland en Sandra van Ruiten van de Supportersclub versieren dan samen met Frans en Nel van der Laan de kantine. De 100 stoelen voor de 50 koppels worden zorgvuldig neergezet. Ben Kortekaas brengt het geluid aan. Presentator Jankees Faas smeert zijn stembanden. De quiz-organisatoren Hubert Habers en Jorit Doeswijk zetten nog de laatste puntjes op de i. Thomas van den Berg duikt nog even in de boeken en oud-winnaar Andre Lemmers besluit op het laatste moment alsnog in te schrijven met zijn maat Remco Tims.

Op vrijdagavond rond zeven uur druppelen de eerste deelnemers binnen. Zij hebben zin in een sportieve en gezellige avond. Frans van der Laan en Jan Broekhuizen geven de laatste instructies aan de ervaren nakijkploeg. De barmedewerkers staan klaar voor het droogje en het natje, het PR-team van FC Lisse is er klaar voor. Net als de vertegenwoordigers van de pers. De trotse voorzitter Leon Annokkee heet de deelnemers welkom. De quiz kan beginnen.

Respect is een woord dat FC Lisse hoog in het vaandel heeft staan. Ook in 2018. Dit komt tot uiting in een filmpje van Sire. Ook krijgen de deelnemers een promo te zien van Vutopia. Wordt vervolgd. De vragen zijn zoals altijd ludiek dan wel hersenbrekend. Aan een verwijzing naar ABBA valt niet te ontkomen. Money, money, money. De quiz levert leuke feiten op. Zoals dat oermens Aad van der Poel ooit met een sneeuwbal de wijzers van de klok op de Agathakerk in beweging wist te brengen. En dat Robin Stolp door zijn treffer voor Haarlem tegen Fortuna de winnaar werd van de Van der Padt-trofee. De oude foto’s uit een presentatiegids van 1991 was een reden herinneringen op te halen. De jonge Putje en de jonge Paardje. Waar blijft toch de tijd.

En dan de uitspraken van spelers. Die van Brian van der Werff was een inkoppertje. Veel vragen over pingels en het EK dames in Nederland. De actuele Lisserse politiek kwam langs. Er blijkt naast Jack Charlton nog een Giraffe te bestaan: John Bosman. De barragevraag ging over het aantal vrienden van Thomas van den Berg op Facebook. Dat bleken er 1725 te zijn. Bleek. Het zijn er intussen 1726. Of 1727.

Is Roel de Goede de ambassadeur van de zaterdag 1, Joost van der Lans is de ambassadeur van de supporters. Roel en Joost kwamen beiden naar FC Lisse in 2001. En zijn sindsdien er niet meer weggeweest. Als ambassadeur kreeg Joost dan ook de taak de massa in beweging te zetten door het zingen van het clublied. Iedereen ging staan en zong uit volle borst mee. Het jaarlijkse kippenvelmoment.

Koos van der Zwet en Peter Swinkels droegen de rode lantaarn over aan Tom Steenks en Tim Beelen. FC Lisse bestaat bijna 37 jaar. Nummer 37 van het eindklassement viel zo in de prijzen: Ria Vermeulen en Co de Bruin. Carla van Aanholt was de beste vrouwelijke deelnemer.

Op de vijfde plaats eindigde het koppel Paul Randsdorp en Rob van Amsterdam met 67 punten. Ook de nummers vier Ron Möhlmann en Remon Godyla kwamen tot 67 punten. Andre Lemmers en Remco Tims pakten met 68 punten de eervolle derde plaats. Jaap Möhlmann had in de persoon van Stijn Kistemaker een wijze uit het oosten binnen gehaald. Dit duo kwam tot 74 punten. Een punt minder dan de winnaars Kevin Winter en Jeroen van der Zijden.

We kijken nu al uit naar de 14de aflevering van de FC Lisse Voetbalquiz. Hoe zal het dan zijn in Vutopia? En gaan wij dan ook steeds zo respectvol met elkaar om?

1 Kevin Winter Jeroen van der Zijden 75
2 Stijn Kistemaker Jaap Möhlmann 74
3 Dré Lemmers Remco tims 68
4 Ron Mohlmann Raymond Godyla 67
5 Paul Randsdorp Rob van Amsterdam 67
6 Leon Annokkee Patrick Paardekooper 66
7 Jacco Möhlmann Erwin Möhlmann 65
8 Koen Zenden Michael vd Laan 65
9 Buurman Buurman 62
10 Bart Swinkels Patrick van der Leede 62
11 Theo Bon Carla van Aanholt 60
12 Mark Turnhout Ralph Viergever 60
13 Fred Bon Mario Bosman 59
14 Pieter van Berkel Ernst-Jan Reinerie 58
15 Richard van Heulen Ronny Grimbergen 58
16 Gerrit van der Valk Paul Monteny 57
17 Arno Smits Frank van der Spruit 57
18 Joost Meiland Lex van der Zijden 57
19 Erwin van der Steenhoven Robert van Beelen 57
20 Martijn Scholte Marcel Langelaan 57
21 Gerrit Mens Nico Mens 56
22 Ralph Dorregeest Wilbert Randsdorp 55
23 Mark van Kampen Jaap Meiland 55
24 Mark van Marrewijk Dorus van der Voort 54
25 Dennis Hogenboom Dirk van der Lans 54
26 Fred Vink Wim Boot 53
27 Arnold Vermeulen Rob Vermeulen 53
28 Dennis Balkenende Jelle Verdoes 52
29 Frank van Wieringen Ruud van der Voort 52
30 Marcel Bremmer Ronald van der Poll 50
31 Rob Franssen Ferry Elderbroek 50
32 Maarten van der Zwan Bart de Bruin 48
33 Rene Rusman Aad Versluijs 48
34 Nick Ouwehand Bryan Laman 48
35 Sylvia Algera John Vermeulen 48
36 Tom ten Have Ferry van Dijk 47
37 Ria Vermeulen Ko de Bruin 47
38 Jeanet van der Laan Cees Verburg 45
39 Andre van Beelen Frans ten Have 44
40 Laurens vd Voort Phillip Blauwhoff 43
41 Patrick van Tol Thomas van den Berg 39
42 Ruud Pennings Boudewijn van Gerven 39
43 De Lisse Ladies (5 dames) 39
44 Joost van der Lans Bas Buimer 38
45 Frans van Lierop Erik vd Klauw 38
46 Frans van der Laan Petra van der Laan 33
47 Tom Steenks Tim Beelen 32