FC Lisse – Ter Leede 0-2

FC Lisse heeft de goede reeks aan uitslagen geen vervolg kunnen geven tegen Ter Leede. Het ‘vechtvoetbal’ van de Sassenheimers in de goede zin van het woord was effectiever op Ter Specke dan het meer voetballende FC Lisse. In de omschakeling bleek Ter Leede dodelijk. De 2-0 zege nam de promovendus in de derde divisie dan ook mee terug naar Sassenheim.

De speler die het meest baalde vooraf was Jaap Zwetsloot. De Sassenheimse speler in FC Lisse-dienst had maar al te graag aangetreden tegen zijn broer Toon. Jaap had tegen Ajax-zaterdag een week eerder echter een botkneuzing opgelopen. Hij probeerde het nog wel op de training, maar zonder resultaat.

In het eerste kwartier was FC Lisse de betere ploeg. Het kwam tot diverse mogelijkheden vaak uit spelhervattingen via Tom Noordhoff. Zo kopte Jeffrey Perez Stoof naast en kreeg de weer in de basis gestartte Ayoub Ait Afkir de bal niet lekker op zijn voet.

Uit het niets kwam Ter Leede op 0-1. Een bal uit het achterland werd perfect aangenomen door Robert Steemers. De ervaren Ter Leede-speler zorgde voor de openingstreffer. De verdediging van Ter Leede staat als een huis. Twee spelers excelleren vrijwel wekelijks voor de Sassenheimers: Steemers en Ian van Otterlo. Laatstgenoemde stuitte eerst op FC Lisse-sluitpost Erik Cummins,, maar bleef in de rebound kalm door met kracht de 0-2 binnen te koppen. Overigens was daarvoor Brayan Caicedo Mosquera al dichtbij de 0-2 geweest. FC Lisse kon in de achtervolging. Kubilay Koylu werd geklopt in de sprint op weg naar de aansluitingstreffer.

Na de pauze werd Ter Leede onder druk gezet door FC Lisse. Het wachten was op meerdere Lisserse treffers. Het geluk ontbrak voor de thuisploeg. Ballen gingen tegen de paal en lat of werden van de doellijn gehaald. Rik Vermeulen verscheen nog oog in oog met Ter Leede-doelman Michael Bekkers. Ook diens inzet kwam niet tussen de palen.

Tom Noordhoff werd nog geraakt door een knie van een Ter Leede-speler. Met een hoofdwond, waaraan hij werd geholpen, ging hij verder. Zonder resultaat.

FC Lisse kon het laatste kwartier, ondanks het inbrengen van Tom Duindam en David Verweij, de bakens niet meer verzetten. Ter Leede won met 2-0.

FC Lisse speelt komende zaterdag om zes uur de uitwedstrijd tegen Goes.