FC Lisse – TEC 3-2

De uitvoering verdiende niet de schoonheidsprijs. Het resultaat maakt alles goed. Twee zinnen die over van alles kunnen gaan. Aangezien we hier te maken hebben met de website van FC Lisse is het onderwerp de hoofdmacht van de geel-blauwen. De FC versloeg in een zespuntenduel op Ter Specke met 3-2 TEC uit Tiel. FC Lisse verkeert momenteel in een luxe-positie. Niet meer praten over de onderste vier, maar lonken naar het linkerrijtje op Teletekst.

Voor FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter is het tellen van de beschikbare fitte spelers net zo iets als op zijn dagelijkse schoolplein kijken of alle leerlingen wel acte de presence geven. De spoeling is dun bij Lis. Ter elfder uren of was het eerder kwam daar de grieperige Robert van Boxel bij. Geen Robert, geen Roel de Goede, geen Rik Vermeulen. Wie geef ik dan de aanvoerdersband? Dan kom je uit op Lars Rauws. Een rots in de branding, een speler bescheiden als hij is met uitstraling. Justin Valk keerde terug naar het hart van de defensie, waar hij op zijn plaats was in het verleden met Tom Zoontjes. Randy Ababio kwam zo linksback te staan.

De feiten in de eerste helft kunnen in een notedop worden samengevat. Martin van Eeuwijk verbeet de pijn na een ongelukkig contact met TEC-doelman Sebastiaan van der Sman. Een vrije trap via Kevin van der Zwet ging over, een goed geplaatst schot van Hanne Hagary werd gekeerd door TEC-sluitpost Van der Sman. En TEC? Een miscommunicatie tussen Randy en Brian van der Werff liep maar net goed af. 0-0 bij der rust zou je zeggen. Niets van dit alles. FC Lisse zette nog een keer aan. Een onoverzichtelijke situatie volgde voor het doel van TEC. Hanne was de aangever en Bas Buimer de afmaker. Een gevoel wat hij voor de laatste keer kende op 2 september thuis tegen Hardenberg.

FC Lisse wilde na de pauze er meteen erop en erover heen. Het verliep anders. Geen Roel en Robert in de defensie bij Lis achterin. Dat betekende een niet ingespeelde achterhoede. FC Lisse kreeg de bal niet weg in minuut 50. Matthijs van Gessel schoot de 1-1 binnen. FC Lisse kon weer opnieuw beginnen. Na een uur spelen leverde Bert Koomen de bal in bij Martin. Uit diens voorzet kopte Bas snoeihard raak. FC Lisse probeerde de wedstrijd te beslissen uit een lastig te stoppen schot van Boyd Stevens. TEC deed iets terug via Van Gessel. Brian stond paraat.

Een kwartier voor tijd verving Rowdy van der Putten de moegestreden Bas.Rowdy was met een inglijbal dichtbij de 3-1. TEC bracht Serhat Koc binnen. FC Lisse werd met de rug tegen de muur gezet. Een doelpunt van TEC hing in de lucht. Koc stond opmerkelijk vrij op het moment, dat hij de confrontatie aan ging met Brian. Was het een strafschop of niet? De arbiter oordeelde van wel. Koc schoot binnen vanaf elf meter.

Het koesteren van een punt of toch spelen voor de zege om de traditie van de tweede divisie te door breken? Uiteindelijk toch maar kiezen voor het laatste. Rowdy en Niels Buys kopten over. Ja, die Niels in de derde divisie kopte hij vaak raak vanuit een spelhervatting. Dat kan in de tweede divisie ook dacht Niels. In de 87ste minuut slingerde Martin de  bal voor uit een corner. Niels kopte heerlijk raak.

Kay Gerritsen debuteerde voor de FC  tegen Achilles’29. Een week later deed Mobarak Adouch dit tegen TEC. Mo werd onlangs doorgeschoven vanuit JO-19-1 naar het tweede. Op de  trainingen toonde hij zijn talenten. Dit kreeg zijn beloning met een invalbeurt.

FC Lisse rekent zich nog niet rijk. Bas draagt niet voor niets nummer 20.  De afrekening is er immers pas na 34 duels. De winst tegen TEC geeft echter wel een fijn gevoel bij de mannen van Robbert. VVSB won in 2018 al haar vier gespeelde wedstrijden, FC Lisse pakte tien uit twaalf. Gemotiveerd zijn de twee tot op het bot. Vol met adrenaline en zelfvertrouwen. Dat kan alleen maar een spektakelstuk worden komende zaterdag tussen FC Lisse en VVSB. Mis het niet komende zaterdag vanaf half drie op Ter Specke.