FC Lisse – Swift Amsterdam 2-3

FC Lisse is deel 2 van de voorbereiding op dezelfde manier begonnen als in 2017. Net als twee jaar geleden was Swift Amsterdam de tegenstander. Voor de tweede keer wist de hoofdklasser met 3-2 te winnen. FC Lisse is duidelijk nog in de opbouwfase. De puzzelstukjes moeten nog op de juiste plaats vallen. Na een saaie eerste helft, kwam het duel na de pauze tot leven.

Kevin van der Zwet is nog aan het revalideren van een blessure. Ook David Verweij was nog niet inzetbaar. Net als Ayoub Aït Afkir en Rik Vermeulen. Dat betekent Boyd Stevens in het hart van de defensie. Een positie die hij vroeger ook in nam in  zijn jeugdperiode bij Volendam. De defensie die verder voor de rust werd bemand door Jordi Tiktak, Lars Rauws en Robin van der Zwet. Erik Cummins was na een blessure terug onder de lat. De basis van FC Lisse, die verder werd gevormd door Tom Noordhoff, Bryan Iliohan, Jeffrey Klijbroek, Tom Duindam, Jaap Zwetsloot en Oussama Siali.

FC Lisse wist voor de rust geen enkele keer gevaarlijk te worden. In de Amsterdamse defensie maakte oud-FC Lisse-speler Sean den Hoed een gedreven indruk. Koen Fokkema bleef in de eerste helft langs de kant bij Swift

In het tweede bedrijf maakten bij de FC Luca Tarani, Ayrton Dol, Niels Buijs, Mo Adouch, Niels Ens, Kubilay Köylü, Jochem Lensen, Bas Gozeling en Zakaria Bourik hun opwachting. Zakaria net als Kubilay overgekomen van De Dijk. Lis dat onder leiding stond van Richard van Heulen en Arno Lancel. Ook voor arbiter Frank de Winter was de oefenwedstrijd een manier om ritme op te doen.

De betere ploeg was na de pauze Swift. Koen en Frank Tervoert gingen de aanval vormen van Swift. Aan de fitte Koen gaan de Amsterdammers nog veel plezier beleven. De man van de wedstrijd, toegezongen door zijn medespelers, zou Duco de Vries worden. In het verleden de spits van het Haarlemse Alliance. De Vries nu afkomstig uit een lager seniorenelftal van Swift. De Vries zou drie keer keer scoren voor de gasten.

FC Lisse was dreigender dan voor de rust. Kubilay wist met een aantal technische acties het publiek te vermaken. Over de 1-1 liepen de meningen uiteen. Bij een hoge bal ging Ayrton de lucht in. De doelman van Swift schatte de bal verkeerd in. Ayrton kon zo de 1-1 binnen lopen. Tom Noordhoff zag een schot maar net niet tussen de palen komen. Bij 1-3 schoot Zakaria nog een vrije trap binnen.

FC Lisse oefent komende dinsdag in Noordwijk tegen SJC. Tom Duindam tegen zijn oude ploeg. Bij SJC de oud-FC Lisse-spelers Tom Broekhuizen en Björn Haggerty. Tom was vorig seizoen in de competitie voor SJC de matchwinnaar  tegen FC Lisse. Het oefenduel begint om acht uur.