FC Lisse – SteDoCo 5-1

Stevaco Vastgoed BV uit Amsterdam kon tijdens de Lisserse feestweek haar geluk niet op. De balsponsor van FC Lisse – SteDoCo zag dat haar gulle gift respons opleverde. In de vorm van een 5-1 zege voor de thuisclub en de koppositie in de derde divisie. Na 45 minuten was het spel reeds gespeeld. Een weelde voor de FC Lisse-fans. Maar verdiend, want de FC heeft de nummer een positie afgedwongen met goed spel en inzet.

Minimaal twintig extra goals moest de komst van Martin van Eeuwijk en Steven Olsthoorn opleveren. Het duo loopt als de gezamenlijke doelpuntenproductie wordt opgeteld momenteel bijna een op een. Tel daarbij hun voorbereidende acties richting treffers en de conclusie is terecht, dat zij momenteel goud waard zijn voor de geel-blauwen. Maar niet alleen dit tweetal speelt sterk. Het hele elftal blaakt van zelfvertrouwen. En ook de wissels vallen moeiteloos in. De FC heeft door de komst van Boyd Stevens en de broers Prijor rond de twintig spelers, die mee kunnen op derde divisie niveau. Belangrijk gezien de lange adem van de competitie. Boyd en Genridge Prijor maakten hun eerste speelminuten voor Lis toen de buit al binnen was.

Vanaf de aftrap toonde Martin zijn gedrevenheid. Deze soloactie en vervolgactie van Rik Vermeulen leverde nog geen doelpunt op. In het eerste kwartier was het aftasten. SteDoCo kon even denken aan een goed resultaat. Dat bleek valse hoop. In minuut 16 en 17 werd de Tom Tom aangezet door Martin en Steven. Martin legde de bal in eerste instantie op prachtige wijze klaar voor Steven. Kassa. De 2-0 was opnieuw op aangeven van Martin. Steven raakte het speeltuig dit keer wat minder treffend. De bal hobbelde echter over het uitgestoken been heen van SteDoCo-sluitpost Ritchie Steinmann. Steven maakte bijna een hattrick binnen drie minuten.

FC Lisse dicteerde het spel. Lars Rauws wil zo graag een keer scoren voor zijn cluppie. Dat lukte hem bijna in de 24ste minuut. Elf minuten later kreeg Steven een strafschop, die Thierry Monteny twintig minuten daarvoor niet kreeg. De strafschop werd door Tom Zoontjes overgeschoten. Jammer, maar gewoon door gaan. En FC Lisse ging door. Vlak voor rust gunde Steven de goal aan Martin. Martin keek naar de bewegingen van de keeper. Op het juiste moment vertrok van zijn voet de 3-0.

Na de pauze denderde de FC Lisse-trein aanvankelijk voort. Niels Buys gaf de bal voor op Rik. Deze kopte de 4-0 binnen. En een paar minuten later was het 5-0. Niels kopte raak uit een corner van Martin. Er was toen pas vijftig minuten gespeeld. FC Lisse liet de teugels vieren.

FC Lisse speelt komende zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Capelle. Dit treffen begint om half drie.

DE SAMENVATTING VAN FC LISSE-STEDOCO VAN FC LISSE TV VOLGT NOG.