FC Lisse – SteDoCo 4-2

Volgens de traditie was ook dit keer de wedstrijd tussen FC Lisse en SteDoCo op Ter Specke een spektakelstuk. Al was het spektakel wel gericht op de eerste helft. FC Lisse speelde de beste helft van het seizoen met schitterende combinaties en doelpunten om van te smullen. Genieten voor de geel-blauwe aanhang. In de tweede helft liet de FC de teugels na een 4-1 voorsprong bij de rust wat vieren. Het eindresultaat leverde echter een 4-2 zege op voor FC Lisse. Dit brengt de formatie van trainer Robbert de Ruiter na twee punten gemiddeld uit de laatste acht duels op een positie in het linkerrijtje.

FC Lisse had meer zekerheid achterin ingebouwd met het opstellen van David Verweij in de laatste linie. Lars Rauws schoof zo door naar het middenveld. Tom Duindam nam de plaats in de punt van de aanval over van Rik Vermeulen.

Nadat Jeffrey Klijbroek had afgetrapt kwam het eerste Lisserse gevaar via Kubilay Koylu. Uit diens voorzet werd er nog niet gescoord. De eerste beste aanval van de tegenpartij leverde wel een treffer op. Etienne Mariana en Kyle Doesburg fungeerden als tussenstations. Benjamin van Wanrooij legde de 0-1 binnen.

Geen man overboord bij de geel-blauwen. Twee minuten na de openingstreffer waren de partijen weer in evenwicht. De actieve Kubilay gaf de voorzet. De bal verdween vervolgens achter SteDoCo-doelman Mark Smith. David claimde de goal. Of was het toch Tom Duindam? Bestudering van de beelden leverde een eigen doelpunt op van Bryan Jongeneel.

FC Lisse was hot, zoals dat in het basketbal wordt genoemd. De FC was op stoom. De intocht van Sinterklaas op de derde zaterdag in november maakt speciale gevoelens los bij de FC. Drie jaar geleden tegen ASWH, twee jaar geleden tegen Kozakken Boys, een jaar terug tegen Jong FC Groningen en in 2019 tegen SteDoCo. Allemaal op Ter Specke en winstgevend. In de 14de minuut kreeg Smith een schot van Kubilay niet onder controle. De attent reagerende Tom Duindam maakte de 2-1. De mooie goals moesten toen nog komen.

In de 23ste minuut scoren als nummer 23. Kan het nog mooier. Mo Adouch maakte een droomdoelpunt, misschien wel vanaf 23 meter van de goal. Zijn schot sloeg als een granaat binnen achter de verbouwereerde Smith. En nog was de Lisserse koek niet op. SteDoco stond daarbij wel te schutteren achterin. Ayoub Ait Afkir profiteerde. Zijn schot ging ook fantastisch binnen in minuut 38. FC Lisse had binnen een half uur vier keer gescoord en zat op rozen.

Vaak zie je een ploeg na een grote voorsprong bij de rust wegzakken in de tweede helft. In de tweede helft was FC Lisse niet meer zo sprankelend dan voor de pauze. SteDoCo kreeg diverse kansen dichterbij te komen. De beste mogelijkheid was aanvankelijk voor Doesburg, die op de buitenkant van de paal schoot. Doesburg die in minuut 68 uiteindelijk wel de 4-2 maakte. FC Lisse-doelman Erik Cummins voor kwam vlak voor de rust en na de 4-2 door op de juiste plaats te staan meerdere tegendoelpunten.

FC Lisse werd in de tegenaanval nog een keer gevaarlijk. Uit een pass van Ayoub kwam de bal bij Kubilay. Door vermoeidheid overmand kon Kubi geen vaart meer achter de bal geven. Luca Tarani kwam nog in de ploeg voor Ayoub.

FC Lisse speelt komende zaterdag vanaf half drie de uitwedstrijd tegen ODIN’59. Vorig seizoen was dit de wedstrijd van Ayoub en David. David scoorde de winnende in blessuretijd.