FC Lisse – SteDoCo 0-3

FC Lisse – SteDoCo van 12 januari 2019 deed veel denken aan FC Lisse – JVC Cuyk van 2 juni 2018. In beide wedstrijden schoot Bert Koomen op een belangrijk moment in de wedstrijd tegen de binnenkant van de paal. Luttele centimeters maken dan het verschil met betrekking tot winnen en verliezen. In beide gevallen ging de tegenstander op Ter Specke met een 3-0 zege aan de haal.

FC Lisse was in tegenstelling tot de laatste wedstrijd in het kalenderjaar 2018 tegen DOVO op een plek gewijzigd in de basis. Mo Adouch, die stage had gelopen bij de Zweedse eerstedivisionist Syrianska FC, werd op het wedstrijdformulier vervangen door Hidde Prijs. De midwinterversterking voor FC Lisse kwam in het hart van de Lisserse defensie te spelen. Boyd Stevens schoof zo door naar het middenveld.

De eerste tien minuten waren ronduit spectaculair. Zij beloofden wat voor een boeiend en meeslepend duel. Hidde was betrokken bij een Hoornaarse aanval, waar de paal voor de FC redding bracht. Over de paal gesproken. De rush van Bert was indrukwekkend. Zijn inzet ging binnenkant van de paal, maar niet binnen. In de 9de minuut stond het 0-1. De voorgeschiedenis van deze treffer was een reden tot discussie. Bert kreeg een forse duw. Was dit een reden voor arbiter Van de Ketterij om te fluiten? De Zeeuwse scheidsrechter vond van niet. Voor Guytano dos Santos was het een koud kunstje om de score te openen.

De plotseling opgelopen achterstand bracht de FC niet aan het wankelen. Flitsend zoals het uit de startblokken kwam bleef de FC vol met energie zich storten op de aanval. Milton Klooster zette de turbo aan, maar werd afgestopt door een attent keepende SteDoCo-doelman Mark Smith. Justin Valk kopte even later naast.

SteDoCo liet zien een goed voetballende ploeg te zijn en uiterst effectief. Toch kwam ook de tweede goal van de gasten uit de lucht vallen. Erik Cummins kreeg een zwabberschot uit de tweede lijn niet onder controle. De rebound was in de 32ste minuut voor de topscorer van SteDoCo: Joran Schröder. Vanaf dat moment was FC Lisse het kwijt. SteDoCo kwam in een zetel te zitten.

FC Lisse begon de tweede helft nog met een goed genomen vrije trap van Boyd. Smith was paraat. In minuut 52 was het treffen definitief gespeeld. Vincent Verheul gooide het duel in het slot met de 0-3. FC Lisse was weliswaar van goede wil, maar niet meer bij machte terug te keren in de wedstrijd. FC Lisse kreeg nog wel via onder meer Justin en Bas Buimer mogelijkheden op een beter resultaat. De punten zaten echter al in de tas van SteDoCo.

Even de teleurstelling verwerken van het verlies tegen SteDoCo en nu maar de focus van FC Lisse op komende zaterdag. Op De Toekomst treft FC Lisse vanaf half drie de amateurs van Ajax-zaterdag.