FC Lisse start maandag met voorbereiding

FC Lisse Jo-17-1 speelt op zaterdag 15 juni voor promotie naar de derde divisie. Op vrijdag 21 juni start het zomeravondvoetbal bij FC Lisse. De A-selectie van FC Lisse begint maandag 17 juni aan de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. Bij FC Lisse doen ze niet aan een zomerstop.

Het afgelopen seizoen zal voor de FC niet als opwindend de boeken in gaan. Een tiende plaats is er een in de categorie van te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. FC Lisse hoopt met de versterkingen komend seizoen hogere ogen te gaan gooien in de derde divisie. FC Lisse nam afscheid van onder meer Bert Koomen, Justin Valk, Leroy Oehlers, Bas Buimer, Koen Fokkema, Milton Klooster en Thierry Monteny. FC Lisse haalde veel jeugdige talenten binnen van buitenaf als Tom Duindam, Tom Noordhoff, Jaap Zwetsloot, Jordi Tiktak, Niels Ens en Kubilay Köylü. Jeffrey Klijbroek is meer een man met ervaring. Bas Gozeling, Jochem Lensen, Robin van der Zwet en Ayrton Dol schoven door vanuit het tweede.

De voorbereiding van FC Lisse is verdeeld in twee brokken. Aan het einde van het eerste deel speelt FC Lisse op zaterdag 13 juli de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels. De hoofdklasser uit Katwijk staat onder leiding van oud-FC Lisse-speler Jimmy Simons. Dit treffen begint om half drie

De eerste oefenwedstrijd in deel twee van de voorbereiding is op zaterdag 3 augustus op Ter Specke FC Lisse tegen VVSB. Bij VVSB in de gelederen oud-FC Lisse-speler Justin Valk. Dit duel gepland met als aanvangstijdstip half drie gaat mogelijk niet door, wanneer degradant VVSB komend seizoen uit komt in de derde divisie op zaterdag.

Dinsdag 6 augustus is het om acht uur SJC tegen FC Lisse. Lisser Tom Broekhuizen hoopt fit te zijn om dan weer te kunnen spelen tegen zijn oude club. Onder de lat bij SJC natuurlijk oud-FC Lisse-doelman Björn Haggerty. De FC Lisse-spelers David Verweij en Tom Duindam staan tegenover hun oude club.

Zaterdag 10 augustus staat om half vier Rijnsburgse Boys tegen FC Lisse op het programma. De Uien namen in hun selectie voor het nieuwe seizoen Bert Koomen op. Dinsdag 13 augustus om acht uur is het FC Lisse tegen de VV Katwijk. Bij Katwijk in de selectie de Lisser en oud-FC Lisse-doelman Mark de Vries. Zaterdag 17 augustus vanaf half drie is het FC Lisse tegen de Koninklijke HFC. Op dinsdag 27 augustus vanaf acht uur is het FC Lisse tegen FC ‘s-Gravenzande.

FC Lisse speelt komend seizoen in een competitie met 17 ploegen. Dit heeft te maken met het onvoldoende aanwezig zijn van beloftenteams.