FC Lisse sluit 2016 af met Oliebollentoernooi

In navolging op de succesvolle eerste editie van het Oliebollentoernooi organiseert FC Lisse dit jaar editie 2.16. Dit evenement staat onder leiding van de ‘commissie zaalvoetbal’. Een commissie dit al van 1981 het zaalvoetbal binnen FC Lisse verzorgt. Een competitie waarin maar liefst 36 teams (ruim 400 zaalvoetballers) verdeeld over 3 poules actief zijn. Met onder andere livebeelden op Facebook leeft het zaalvoetbal binnen FC Lisse enorm.

De tweede editie van het oliebollentoernooi, een voorzetting van een traditie van de afgebroken sporthal Meerzicht, belooft ook dit jaar weer een waar spektakel te worden. “Vorig jaar hadden we ruimte voor 20 teams en moesten we teams teleurstellen”, vertelt commissielid Arnoud Kool hierover. “Daarom hebben we dit jaar ingezet op 5 poule van 5 teams, starten we iets eerder en voetballen tot 16.30 uur door. Dat we de vorige editie geslaagd was, blijkt wel uit het feit dat de binnen enkele uren tijd de eerste 16 teams zich hadden ingeschreven”. Voorzitter van de commissie zaalvoetbal, Gerard van Dijk, vult aan: “Om de FC Lisse-familiesfeer nog verder uit te dragen, hebben we dit jaar ook aan de kinderen gedacht. De spelers maken er met vrouwen en kinderen een gezellige afsluiting van een voetbaljaar van. Voor de allerkleinste zal er daarom dit jaar in de kantine ook een klein springkussen aanwezig zijn en de oudere jeugd kan gebruik maken van veld 10 om daar lekker een balletje te trappen. Uiteraard ontbreekt ook een hapje en drankje niet en in de keuken zullen er volgens een ouderwets recept maar liefst 1500 oliebollen worden gebakken.”

Op dit moment hebben er reeds 24 teams zich ingeschreven de organisatie verwacht dat voor de kerst het toernooi helemaal vol zit. Op de deelnemerslijst staan bekende teamnamen vanuit de competitie zoals Grimbergen, Helios Bloemenexport, Auto Meerstad, Meskers Web en Restaurant De Engel maar ook illustere teamnamen zoals onder meer NZO, Prins, The Boisten, Sunday Boys, WP Legends, Goaliebollen de De Vuurpijlen. “Deze namen zullen de lezers niks zeggen”, vertelt Arnoud Kool, “maar in deze teams komen we een heel aantal bekende spelers tegen. Kevin Winter, Wim Bouckaert, Michael van der Laan, Barry Opdam, eerste elftalspelers Lars Rauws en Rik Vermeulen en bijvoorbeeld Katwijk-goalie Mark de Vries zult u tegenkomen in de diversen teams. Voormalig A-poule kampioen Horsman is ook van de partij en zij komen met een selectie van ruim 10 spelers en maken er met vrouwen en kinderen een gezellige middag van. Elk team wil lekker ballen en winnen maar uiteindelijk overheerst de gezelligheid van de 3e helft op de laatste dag van het jaar. Een 7-tal scheidsrechters hebben zich inmiddels beschikbaar gesteld om de 50 wedstrijden te leiden en in bar en keuken staat een fantastisch team van vrijwilligers. Onder de bekende slogan Samen Sterk gaan we er met zijn allen een topdag van maken.”

Zaterdag 31 december gaat de bal vanaf 09.00 uur rollen in de Ter Specke-hal. Een jarenlange Lissese traditie is succesvol voortgezet door en bij FC Lisse. U bent van harte welkom om dit fantastische evenement en voetbalspektakel te komen bekijken.