FC Lisse scoort hoger dan ooit in Top 200 amateurclubs

Met een 16e plaats scoort FC Lisse hoger dan ooit in de Top 200 van de best presterende amateursclubs van Nederland. De Top 200 wordt ieder jaar samengesteld door vakblad de Voetbaltrainer, het toonaangevende vakblad voor de voetbaltrainers. Dit op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team.

Voor het zevende achtereenvolgende seizoen heeft de redactie van de Voetbaltrainer de Top 200 van beste amateurclubs samengesteld. De samenstelling van de Top 200 gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en de jeugdteams JO(nder)19-1, JO19-2, JO17-1, JO17-2, JO15-1, JO14-1 en JO13-1 actief zijn.

De hoge klassering van FC Lisse is vooral te danken aan de positieve resultaten van voornoemde jeugdselecties afgelopen voetbalseizoen. Het meest in het oog springende resultaat zijn de drie opeenvolgende kampioenschappen van jeugdteam JO19-1 dat dit seizoen uitkomt in de 2e Divisie. Daarnaast was er het kampioenschap in de 4e Divisie van JO15-1 en een aansprekende periodetitel in de 4e Divisie voor JO17-1. Terwijl JO13 zich knap wist te handhaven in de 3e Divisie.

De basis voor de Regionale Jeugd Opleiding (RJO) van FC Lisse werd medio 2010 gelegd door voormalig trainer van FC Lisse 1, Misha Salden en voorzitter Leon Annokkee, destijds Technisch Manager. Waarna er afgelopen jaren onder aanvoering van voormalig bestuurslid Rick Gerritsen, intensief is toegewerkt naar het behalen van de KNVB-certificering Regionale Jeugdopleider. Na jarenlang investeren in de Jeugdopleiding betaalt zich dit nu op deze wijze uit.

Voormalig trainer Misha Salden liet in 2014 door de redactie van Voetbal in de Bollenstreek het volgende optekenen: “In principe ben ik jaloers op degene die over vijf jaar hoofdtrainer van FC Lisse is. Toen ik hier trainer werd, een tijd geleden, heb ik aangegeven dat, als je eigen talent wil laten doorstromen naar het eerste elftal, er veel moest gaan gebeuren. Vooral in niveau en trainingsintensiteit.”. Dat moment is nu aangebroken. Enerzijds dankzij de visie van Misha en Leon, maar vooral ook dankzij de inzet van Rick Gerritsen, Hoofd Opleiding Rory Roubos, de Technische Commissie Opleiding (TCO) en alle betrokken jeugdtrainers afgelopen jaren!

De hoge klassering van FC Lisse in de Top 200 van de Voetbaltrainer betekent een enorme stimulans voor iedereen die betrokken is bij de Opleiding binnen de club om op de korte termijn een Top-10-klassering te realiseren. Wat een fantastische en aansprekende prestatie zou zijn. Naast de kansen die Regionale Jeugdopleider FC Lisse aan talentvolle jeugdspelers biedt om op termijn te kunnen doorbreken naar het hoogste amateurniveau!