FC Lisse – RVVH 1-1

Daarvoor komen mensen naar een voetbalveld. Willem van Zuilen is al 28 jaar sportverslaggever bij Radio en TV West. Deze uitspraak haalde hij in het verleden al uit de kast bij FC Lisse als het ging om onder meer wervelende acties van Jerrel Linger. Anno 2015 kwam deze kreet uit de mond van Willem ook weer van pas. Tijdens FC Lisse – RVVH. In de 93ste minuut. De bal kwam terecht bij Cerilio Cijntje die met een heerlijke omhaal FC Lisse alsnog een punt verzorgde. Als er een punt is volgen er meer mag wat ons betreft een FC Lisse-gezegde worden.
fclisse-rvvh-cijntjes-mb15082910282

Fotoalbum FC Lisse – RVVH

Mike Filippo was terug als linksback ten faveure van Roel de Goede. Bij RVVH was Jordey van Dam na een schorsing weer terug. Met een beetje fantasie is de speelwijze van RVVH gebaseerd op de taktiek die Koning Louis van Gaal hanteerde tijdens het WK 2014 met Oranje. Lekker inzakken om vervolgens keihard toe te slaan op de counter. RVVH heeft in Rensy Barradas en Adair Veiga Lopes twee handenbindertjes. Daarachter de strateeg van RVVH op de nummer tien positie: Julian Agatowski.

In de eerste helft was het lang aftasten. Geen onnodige risico’s nemen was het parool. Het eerste noemenswaardige feit was een schot van Rik Vermeulen. RVVH kwam gevaarlijk door met een voorzet van Veiga Lopes. Achter getikt door Niels Buijs. In de 27ste minuut veerde het FC Lisse-publiek op. Iets te vroeg. Het schot van Koen Fokkema werd geblokt. In minuut 36 was Lis blij met haar keeper Mark de Vries. RVVH wist de bal een paar keer perfect achter de verdedigende linies van FC Lisse te krijgen. Om zo de snelheid van Barradas te benutten. Barradas zag Mark prima redden op zijn inzet. Niels werkte de bal verder weg. Justin Valk liet zich vlak voor de rust hinkend vervangen door Richard van Heulen.

Na de pauze speelde FC Lisse met nog meer opportunisme. Vooral door het opkomen van Niels. Een kopbal van Koen en een schot van Rik. Aan de andere kant was Barradas weer zijn tegenstanders de baas. Zijn inzet rolde tergend langzaam langs het doel van Mark. Drie keer is scheepsrecht. In de 71ste minuut kwam Barradas opzetten vanaf de zijkant. Dit keer was het wel raak.

FC Lisse speelde vervolgens alles of niets. Tom Broekhuizen bracht het speeltuig bij Rik. Zijn schot werd gekeerd op de doellijn. Vrouwen en kinderen eerst bij RVVH. In de 93ste minuut kwam dan toch nog de bevrijdende gelijkmaker. De eerste treffer in de Topklasse van dit seizoen. Gemaakt door Cerilio.

FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd bij Scheveningen. Op Houtrust is de aftrap om half drie.