FC Lisse – Rijnsburgse Boys 3-7

FC Lisse tegen Rijnsburgse Boys is een jaarlijks terugkerende derby. Of dit nu in de competitie is of vriendschappelijk. Dit keer werden de degens gekruist op oefengebied tussen twee ploegen die domineerden in de top van het amateurvoetbal van 2005 tot en met 2010. Onder tropische omstandigheden op Ter Specke. In verband met de hitte was het aanvangstijdstip met drie uur vervroegd. Het werd een doelpuntenfestijn, dat door ‘de uien’met 7-3 werd gewonnen.

Kijkende naar de basisopstelling, daaruit was op te maken bij Rijnsburgse Boys dat er weinig mutaties zijn geweest gedurende de transferperiode. De formatie van trainer Henk Wisman kan dan ook weleens hoge ogen gooien in de competitie in de tweede divisie. De gasten moesten het in de selectie nog stellen zonder de geblesseerden Michiel Hemmen, Jordy Strooker en oud-FC Lisse-speler Bert Koomen. Lisser Wesley Zonneveld zat op de bank. FC Lisse deed het zonder de geblesseerden Tom Noordhoff, Mitchell Bormann en de nog revaliderende Jordi Tiktak. Onder de lat bij FC Lisse stond Jochem Lensen. De wedstrijd stond onder leiding van Frank de Winter. FC Lisse won ooit in 2012 met 2-0 bij Spakenburg. De arbiter van dienst viel in die wedstrijd geblesseerd uit. De op de tribune zittende De Winter zorgde dat deze wedstrijd na een lange onderbreking kon door gaan. Centrale verdediger bij Rijnsburg, Masies Artien, vierde op Ter Specke zijn 27ste verjaardag.

Vanaf de eerste minuut was er duidelijk sprake van een krachtsverschil in Rijnsburgs voordeel. De 0-1 was een fraai doelpunt van Jeroen Spruijt. Furghill Zeldenrust schoot even later over. FC Lisse was in de tiende minuut dichtbij de gelijkmaker. Aanvoerder Jeffrey Klijbroek dwong na een schot uit de tweede lijn Rijnsburg-doelman Bradley van der Meer tot een katachtige redding. In de 12de minuut werd een bal na een corner van de Rijnsburg-doellijn gehaald. Kevin van der Zwet bleef even liggen op de grond. Hoewel er werd geroepen vanaf de zijkant de bal uit te spelen ging Rijnsburg door. Jeffrey Jongeneelen kon zo de 0-2 maken.

Gezien de hitte lag het tempo wat lager. Diverse spelers hadden duidelijk moeite met de warmte. Mede daardoor werden er ook kansen weggeven. Er vielen dan ook met de regelmaat treffers. Tegenover de twee rake doelpogingen van Rijnsburg-spits Dani van der Moot stonden twee geel-blauwe treffers via Luca Tarani en Tom Duindam.

Door het vriendschappelijk karakter van het duel en de warmte werd er veelvuldig gewisseld. De man in vorm en met veel scorend vermogen bij Rijnsburg is momenteel Max Hudepohl. Net als vier dagen eerder tegen Velsen wist Hudepohl drie keer te scoren. Tussen de Hudepohl-bedrijven door wist Reggie Schaap foutief uitverdedigen bij Rijnsburgse Boys af te straffen. Zo eindigde FC Lisse tegen Rijnsburgse Boys in een zevenklapper voor Rijnsburg.

FC Lisse oefent komende zaterdag 18 augustus op Ter Specke vanaf half drie tegen ADO’20 uit Heemskerk.