FC Lisse – Quick Boys 1-2

Het venijn zat bij FC Lisse tegen Quick Boys in de staart. De Katwijkers kenden in minuut 96 mogelijk het geluk van de kampioen. Een kansloos lijkende voorzet van Jesse van Nieuwkerk werd ongelukkig in eigen doel gegleden door Bas Buimer. De blauwwitten van Nieuw-Zuid schrokken pas wakker na de treffer van Koen Fokkema in de 56ste minuut.

Bij FC Lisse werden Koen en Justin Valk in de gelegenheid gesteld nog een keer een Bollenderby mee te maken in het shirt van FC Lisse. Jochem Lensen kreeg door een blessure van Erik Cummins nu echt de kans zich te bewijzen in een grote wedstrijd. QB speelde in de bekende opstelling, die de laatste weken zo succesvol was.

FC Lisse speelde met rouwbanden in verband met het overlijden van supporter Fred Langelaan. In de eerste helft waren de kansen op een doelpunt schaars. Oussama Siali zag een schot moeizaam gekeerd worden door Quick Boys-sluitpost Paul van der Helm. Aan de andere kant reageerde Jochem attent bij een Katwijkse-inzet. Pas vlak voor rust was er weer sprake van opwinding. Na een goed lopende aanval stuitte Koen op Van der Helm. Quick Boys speelde voor de pauze voor een kampioenskandidaat opvallend mat. Ook het publiek verroerde zich niet of nauwelijks.

In de tweede helft wist Jochem een aantal keren goed te redden. In de 56ste minuut kwam FC Lisse plots aan de leiding door Koen, die twee minuten na zijn treffer werd vervangen door Ayoub Aït Afkir.

De druk van Quick Boys nam toe. Mark de Kruijs raakte de lat. In de 64ste minuut kreeg David Verweij een strafschop tegen zich gefloten. Kay Tejan kreeg de bal niet langs Jochem. FC Lisse wist met pijn en moeite overeind te blijven. Lars Rauws ging er af met kramp. Niels Buijs maakte zo zijn eerste speelminuten van het seizoen.

Het was buigen of barsten voor de FC. Het werd buigen. Tejan schoot zeven minuten voor tijd een vrije trap binnen. Het sein voor QB alles of niets te spelen. Met een gelijkspel was de titelrace richting Noordwijk min of meer gelopen. FC Lisse verzuimde in de deze fase gebruik te maken van de ontstane ruimte. De uiteindelijke 2-1 in minuut 96 deed het QB-publiek enthousiast opspringen. De gezichten van de FC Lisse-spelers stonden op dat moment op onweer.

Het leven gaat gewoon weer verder. Ook het voetballeven. FC Lisse speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. Dit treffen begint om half drie.