FC Lisse – ONS Sneek 4-1

FC Lisse tegen ONS Sneek is op Ter Specke een wedstrijd aan het worden onder aparte weeromstandigheden. Vorig seizoen was het windkracht 7, op zaterdag 12 oktober 2019 werd het duel op Ter Specke gespeeld bij een druilerige regen. FC Lisse bleek het beste in staat overeind te blijven op een drassige grasmat. Met een 4-1 overwinning werd de eerste thuiszege geboekt. Tijd voor een bescheiden fesie. Lis is intussen drie duels op rij ongeslagen. De weg om hoog in de derde divisie is definitief ingeslagen.

Jeffrey Perez Stoof was na een schorsing terug in de verdediging van FC Lisse. David Verweij was in verband met KNVB-werkzaamheden niet beschikbaar. Tom Duindam zat op de bank. Het eerste schot van de wedstrijd kwam er via FC Lisse-speler Tom Noordhoff. Deze kwam in de handen terecht van Sneek-doelman Justin van der Dam. Sneek was niet bang uitgevallen en koos regelmatig voor de aanval. Erik Cummins trad twee keer als reddende FC Lisse-engel op. Zo botste hij een inzet van Han Maarten van Dijk uit de kruising en was hij de winnaar in een een-tegen-een met Jan Dommerholt. Tussen de Sneek-bedrijven door kon Rik Vermeulen geen succesvol vervolg geven aan een voorzet van Oussama Siali, ging een mooi schot van Kubilay Koylu net naast en kwam Rik na een prachtige pass van Jeffrey Klijbroek niet tot een schot

Na een half uur spelen nam FC Lisse de regie over van de wedstrijd. Rik zag een doelpoging net naast gaan en zette Rik zijn teamgenoot Oussama vrij. Deze schoot naast. In de 40ste minuut viel toch de 1-0. Niet uit een mooi uitgespeelde aanval. Sneek kreeg de bal niet weg uit de eigen zestien. Tom Noordhoff bracht de 1-0 op het scorebord. FC Lisse scoorde de openingsgoal op een belangrijk moment in de wedstrijd. Het verzet van Sneek leek te breken. FC Lisse maakte zich op voor een tweede helft om erop en erover heen te gaan.

Eerdat FC Lisse de voorsprong kon uitbreiden verrichtte Lars Rauws een wereldredding. Erik was reeds geblesseerd. Lars wist met een uiterste krachtsinspanning, bijna tegen de paal aanbotsend, voor de FC Lisse-doellijn de gelijkmaker te voorkomen. Het deed de hoop bij Sneek in de schoenen zakken.

Tussen minuut 50 en 65 brak het Lissers kwartiertje aan. Kubi ging er vandoor aan de rechterkant. Hij toonde zich niet zelfzuchtig. Uit zijn voorzet tilde Jeffrey Klijbroek al dan niet met de hulp van de Sneek-verdediging de stand naar 2-0. De FC Lisse-beer was nu los. Rik had bijna de beslissende 3-0 op zijn voet. Sneek sputterde nog even tegen met een pracht aanval. Van Dijk had het vizier niet op scherp staan. De FC Lisse-trein denderde intussen door. Oussama was de voorbereider en Kubilay de afmaker bij de 3-0. Het mooiste doelpunt van FC Lisse was het vierde. Jaap Zwetsloot bracht ‘De Tovenaar’Rik in stelling. Hij deponeerde de bal op fraaie wijze achter Van der Dam.

FC Lisse liet de teugels wat vieren in het laatste kwartier. Kees Zonneveld kreeg de kans te debuteren in het eerste team. Ex-FC Lisse-speler Genridge Pryor mocht in de slotminuut de Sneek-eer redden. FC Lisse was blij met de 4-1 zege.

FC Lisse oefent komende dinsdag op Ter Specke tegen Quick Boys, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de tweede divisie. Dit duel begint om acht uur.