Argon – FC Lisse dinsdag 28 februari om half negen

In verband met de storm is de oefenwedstrijd tussen Argon en FC Lisse verplaatst naar dinsdag 28 februari. Argon als zondagclub werd in 2007 amateurkampioen van Nederland, een jaar later gevolgd door FC Lisse. Het aanvangstijdstip voor dit oefenduel is half negen.

Al jaren oefenen Argon en FC Lisse vriendschappelijk tegen elkaar. Zoals in de voorbereiding van het seizoen 2009/2010. Het seizoen van de plaatsing richting de Topklasse. Argon had in de persoon van Patrick Lokken (keert volgend seizoen terug naar Argon) een topspits. Dat duel eindigde in 1-1. De Lisserse goal kwam via Kasper De Vries Johansen. Wie kent hem nog. Argon stopte in 2013 als zondagclub. Als zaterdagclub kwam het begin 2015 naar Ter Specke. Geel-blauw won met 3-1 via Koen Fokkema (twee keer) en Renaldo Jongebloet.

Op 24 mei 1997 werd FC Lisse voor de eerste keer in haar bestaan afdelingskampioen op het hoogste amateurniveau. Dat betekende een geweldig feest in de kantine van Lis. De kantine moest na afloop worden ontdaan van bier- en feestartikelen. Brandschoon moest hij een dag later worden opgeleverd voor de promotiewedstrijd naar de hoofdklasse zondag tussen Argon en SVV/SMC. Argon won met 3-0. Argon bleek een groeidiamant. In 1999 werd de afdelingstitel gepakt, in 2005 de zondagtitel. De kroon werd op het werk gezet in 2007. Argon werd intussen getraind door de op het seniorenniveau debuterende Jan Zoutman (later Haarlem en IJsselmeervogels en nu Quick Boys). Argon speelde om de landelijke amateurtitel tegen IJsselmeervogels. In Spakenburg werd het 1-1. In Mijdrecht schoot Kevin Winter uit een vrije trap de 0-1 binnen. Uiteindelijk werd het 3-3. En dus verlengen. Jeffrey Winter werd namens De Vogels gevloerd in de zestien van Argon. De toegekende strafschop werd gemist door de Rooien. Uiteindelijk won Argon met 4-3. Een jaar later pakte Kevin met FC Lisse wel zijn eerste landelijke amateurtitel.

In 1995 en 2013 won Argon de landelijke amateurbeker. In 2013 betekende dat meteen het afscheid van het amateurvoetbal op zondag. Argon speelde op dat moment al op eerste klasse niveau zaterdag. Oud-FC Lisse-speler Jack Honsbeek was enige tijd trainer van Argon-zaterdag. Vorig seizoen werd Argon kampioen in de eerste klasse. Momenteel staat Argon op plek acht in de competitie van de Hoofdklasse A. Compact spelen kan Argon. Onlangs speelde Argon knap met 0-0 gelijk bij Noordwijk.

Argon heeft op het gebied van de jeugd al jaren een samenwerking met FC Utrecht. De jeugdteams van Argon  spelen vaak op eerste dan wel tweede divisie niveau.

Twee latere FC Lisse-spelers begonnen ooit furore te maken in de jeugd van Argon. Glynor Plet werd in 2008 met FC Lisse amateurkampioen van Nederland. Hij was dat seizoen overgekomen van FC Den Bosch. Daarvoor speelde hij bij Argon. Guido Pauw kwam ooit rechtstreeks vanuit de A-junioren van Argon naar FC Lisse.