FC Lisse oefent 12 januari tegen Noordwijk

Voor FC Lisse-wedstrijdsecretaris Theo Bon is het geen eenvoudige opgave om een oefenwedstrijd te regelen tegen het eerste team van de Koninklijke HFC. Op dinsdag 17 maart ging een optreden tussen de twee topklassers niet door, aangezien competitiebelangen prevaleerden. De selectie van de Haarlemse zondagtopklassers is nu te ziek, te zwak of te misselijk om 12 januari naar Ter Specke te komen. Even schakelen naar Noordwijk. Dat betekent dinsdag 12 januari op Ter Specke vanaf acht uur FC Lisse – Noordwijk.

HFC was op trainingskamp in Spanje. Een voedselvergiftiging schakelden zes spelers en twee begeleiders uit. Tot overmaat van ramp brak HFC-speler Rachid el Yaakoubi in een oefenduel tegen Katwijk zijn sleutelbeen.

FC Lisse en Noordwijk treffen elkaar voor de vierde keer dit seizoen. Noordwijk oefende dit seizoen reeds elf keer tegen topklassers. Zeven keer werd er gewonnen en maar een keer verloren (Katwijk). FC Lisse oefende begin augustus op sportpark Duinwetering en verloor zonder echt kansen te krijgen met 2-0. In de districtsbeker ging de FC op eigen veld met 2-1 onderuit. En tijdens de zaalfinale in Noordwijk in het VIDB/Bro-Sports-toernooi was Noordwijk de betere ploeg via een 2-0 zege.

Mocht het hoofdveld van de FC onbespeelbaar zijn dan wordt de wedstrijd omgedraaid.