FC Lisse – ODIN’59 3-0

Louter positieve berichten vanaf Ter Specke. Vrijwel alle standaardteams van de club van geel-blauw kwamen op zaterdag 8 oktober tot winst. De hoofdmacht maakte haar koppositie in de Derde Divisie waar in de confrontatie met ODIN’59 uit Heemskerk. Een Heemskerker loopt nu zeker met een blij gezicht door zijn dorp. Zijn naam is Roel de Goede. Roel brak het legendarische record van de meest gespeelde wedstrijden in het eerste team van de FC van Leon van der Zwet. Nog belangrijker voor Roel in zijn 268ste competitiewedstrijd was de 3-0 winst. En winnen doe je met elkaar.

FC Lisse tegen ODIN’59 kreeg een voorwedstrijd met de walking voetballers van deze twee verenigingen. Een initiatief van FC Lisse-bestuurslid en ODIN-combinatiefunctionaris Hubert Habers. Aan Ap Opdam de eer het eerste walking voetbaldoelpunt te maken voor FC Lisse.

Dan de wedstrijd tussen de twee vlaggenschippen. Roel werd voorafgaand aan de aftrap gehuldigd voor het bereiken van zijn mijlpaal namens FC Lisse door voorzitter Leon Annokkee. Na de wedstrijd werd deze huldiging nog eens dunnetjes over gedaan door de FC Lisse-supporters onder aanvoering van de boezemvriend van Roel: Joost van der Lans.

De wedstrijd startte met een schot van oud-FC Lisse-speler Cerilio Cijntje. Deze ging over. FC Lisse speelde de bal een aantal keren door de lucht op zoek naar de lengte van onder meer Tom Zoontjes. Tom die zijn maatje Roel de aanvoerdersband gunde. Een mooi gebaar om een medespeler te eren. De kopballen van Tom werden gekeerd door Mister ODIN’59: Barry van Dijk. Ook schoten van Steven Olsthoorn en Martin van Eeuwijk en een voorzet van Rik Vermeulen leverden geen doelpunt op. In de eerste veertig minuten gebeurde er niet al teveel tussen de kalklijnen. De spelers toonden respect voor elkaar en goed bedoelde acties kregen geen doeltreffend vervolg.

FC Lisse kan dit seizoen als het nodig is een tempotje hoger spelen en in een paar flitsen een wedstrijd beslissen. Zo’n flits was er in de 40ste minuut bij Koen Fokkema. Na zijn soloavontuur schoot Koen net over. Een waarschuwingsschot richting ODIN.

Binnen twee minuten schoot FC Lisse de wedstrijd in het slot. Martin en Steven voelen elkaar perfect aan. Martin gaf weer eens een slim steekballetje op Steven. Steven rondde koeltjes af. Twee minuten later was het reeds 2-0. De bal ging rond. FC Lisse-spelers speelden elkaar in snel tempo de bal aan. Met als een van de tussenstations Thierry Monteny. Koen mocht afronden.

In de 50ste minuut was de wedstrijd helemaal beslist in het voordeel van FC Lisse. Thierry vond Martin. Martin nam de bal met een sleepactie mee. Hij stuurde Van Dijk de verkeerde kant op. De 3-0 was een feit.

FC Lisse leverde een teamprestatie met als grote uitblinker Lars Rauws. De breker voor de verdediging, die veel vuil werk opknapte. Daardoor stelt onder meer hij Martin in staat om te excelleren.

FC Lisse liet de teugels na de 3-0 een klein beetje vieren. ODIN-aanvaller Eelke de Graaf kon zo nog een paar keer gevaarlijk worden.

Intussen bleef FC Lisse kansen krijgen op meerdere treffers. Lars en Roel werd een goal gegund. Dit lukte echter niet. De winst met de door Autobedrijf Polderman gesponsorde bal was echter binnen.

FC Lisse gaat na negen wedstrijden nog steeds fier aan de leiding. FC Lisse speelt komende zaterdag de streekderby op De Kooltuinen tegen FC Rijnvogels. Dit treffen begint om half drie.