FC Lisse – ODIN’59 0-3

De inhaalwedstrijd FC Lisse – ODIN’59 stond in het teken van aan- dan wel afhaken bij de brede subtop in de derde divisie. Op cruciale momenten wist FC Lisse de kansen niet te benutten. Paal en lat voorkwamen verdere Lisserse scoringsdrift. ODIN’59 was zoals altijd dodelijk in de omschakeling. Het gevolg was een 0-3 verlies van de FC tegen de Heemskerkers.

Voor de eerste keer was het nieuwe FC Lisse-scorebord in werking gezet. Deze gaf aan dat Mo Adouch na een schorsing weer in de basis begon. Het eerste gevaar kwam van de uitspelende ploeg. Thom de Vries raakte de bal gelukkig voor FC Lisse verkeerd. Cruciaal in de wedstrijd was minuut tien. Boyd Stevens ging goed door. Rowdy van der Putten kreeg een enorme kans. Hij stuitte echter op ODIN-doelman Barry van Dijk. De rebound was voor Oussama Siali. Wederom Van Dijk bleek een sta in de weg voor FC Lisse.

FC Lisse kende het meeste balbezit voor de rust. Oussama schoot diverse keren uit de tweede lijn en Luca Tarani schoot naast. Vlak voor rust viel plotseling de 0-1. De Vries was hiervoor verantwoordelijk.

In het eerste kwartier na de pauze gebeurde er niets. Het inbrengen bij de thuisploeg van Milton Klooster zorgde voor nieuw elan. In minuut 67 zette Milton de tevens ingevallen Tom Enthoven aan het werk. Wederom kreeg Rowdy de kans te scoren. Het lukte hem niet. De 1-1 hing in de lucht. FC Lisse zette druk. Justin Valk kopte op de lat. De rebound was voor Rowdy. Corner. Even later trof een vrije trap van Boyd de buitenkant van de paal.

ODIN’59 maakte in de slotfase gebruik van de ontstane ruimte. Een verre uittrap van Van Dijk zorgde voor paniek in de Lisserse defensie. Mitchel Bormann gaf het beslissende tikje. Bormann was ook verantwoordelijk voor de statistieken:0-3.

FC Lisse ging voor de eerste keer onderuit dit seizoen op eigen veld. De competitie in het betaalde voetbal ligt komende week stil. Het geeft Jong FC Groningen de kans op volle oorlogssterkte af te reizen komende zaterdag naar Ter Specke. Het is aan FC Lisse om net als tegen Noordwijk te laten zien wat het in huis heeft. FC Lisse tegen Jong FC Groningen begint om half drie.