FC Lisse – Noordwijk 1-1

Wie een drietje op zijn totoformulier zet bij FC Lisse – Noordwijk en dat ook nog met 1-1 zal niet rijk worden. Voor de vierde keer op rij stond deze eindstand op het denkbeeldige scorebord. FC Lisse kreeg te weinig hiermee puur bekeken naar de eerste zestig minuten. FC Lisse kreeg te veel afgaande op de laatste dertig minuten. Per saldo kon iedereen leven met de 1-1 in gedachten. Noordwijk bleef door het puntverlies van Quick Boys en DVS’33 koploper in de derde divisie. FC Lisse spoelde de nare smaak weg van het verlies tegen DVS’33.

Noordwijk was op de laatste dag van de zomertijd achterin kwetsbaar. Het moest het immers stellen zonder de gekwetsten Rob Overvliet en Guy Smith. Bij FC Lisse de eerste basisplaats van dit seizoen voor Mo Adouch. Luca Tarani en Erik Cummins waren na kort blessureleed weer basisklant. Thierry Monteny nam na zijn hamstringblessure opgelopen in het openingsduel tegen VVOG weer plaats op de reservebank. De ondergrond om op te spelen blijft een hot item. De natuurgrasmat van FC Lisse had de nodige regen over zich heen gekregen, maar was goed geprepareerd voor de burenruzie die voor de eerste keer op het programma stond sinds 2013/2014. FC Lisse thuis nog ongeslagen en Noordwijk op verplaatsing kwetsbaar.

De Bollenderby kreeg een sfeervolle opkomst met de geel-blauwe rook. De aalvlugge Denzel James had de eerste kans voor de Noordwijkers. Voor het overige was het FC Lisse, dat de klok sloeg in de eerste helft. Een pegel van Boyd Stevens spatte uiteen op de vuisten van Noordwijk-doelman Roy Rondeltap. De goed spelende Oussama Siali stuurde even later Luca weg.  Ook Luca vond Rondeltap op zijn weg. FC Lisse was fel en liet Noordwijk niet in haar spel komen. Het wachten was op de eerste Lisserse goal. Rondeltap kreeg tien minuten voor de rust een bal niet onder controle. In de rebound vloerde hij Rowdy van der Putten. Rondeltap zag hiervoor geel. Rowdy trapte de elf meter binnen. Vlak voor rust was er een heerlijke voorzet van Oussama. Rowdy kopte in. Uit de doelworsteling die vervolgens ontstond leek Rondeltap een overtreding te begaan op Rowdy. Dit had rood moeten betekenen voor Rondeltap en een strafschop voor de FC. Het fluitsignaal bleef uit. Noordwijk werd zo in de wedstrijd gehouden en kwam bijna nog op 1-1 vlak voor de rust door Emiel Wendt.

In de tweede helft kreeg de FC twee mogelijkheden de wedstrijd voortijdig te beslissen. De mooiste kans was voor Luca. Luca verloor het een tegen een duel met Rondeltap. Lars Rauws schoot even later knap op doel vanuit de tweede lijn. Weer was Rondeltap paraat.

De wedstrijd begon wat te kantelen vanaf minuut zestig. Door het inbrengen bij Noordwijk van Hillegommer of is het Beinsdorper Nick van Staveren. Van Staveren bracht voor de zoveelste keer dit seizoen ‘gif’in de Noordwijk-ploeg. Zijn manier van invallen doet denken aan David Fairclough. Deze voormalige spits van Liverpool werd in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw supersub genoemd. Als hij in viel gebeurde er iets magisch met zijn team. Van Staveren heeft ook deze reputatie. Vlak na zijn invallen kopte hij op de paal. Uit de rebound scoorde Emiel Wendt. Vanaf dat moment raakte FC Lisse de regie over de wedstrijd kwijt. Van Staveren was dichtbij de 1-2. Een kwartier voor tijd kreeg Mo zijn tweede gele kaart. De tien van FC Lisse werden gedwongen met man en macht de 1-1 te verdedigen. Tjeerd Westdijk had in de 77ste minuut moeten scoren. Maar deed dit niet. Luca was na een pass van Bas Buimer in de slotminuut nog dichtbij de 2-1. Van vermoeidheid stortte hij ter aarde. Typerend deze actie voor de gehele ploeg FC Lisse. FC Lisse had als collectief gestreden. Lange tijd een overwinning verdiendend, maar uiteindelijk toch het behaalde punt koesterend.

FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd bij ONS Sneek. Het kunstgrasveld van ONS Sneek is voor zien van een nieuwe toplaag. Op een dergelijke ondergrond tellen weer andere voetbalwetten. Dit treffen begint om drie uur. In de wintertijd om precies te zijn.