FC Lisse – Koninklijke HFC 1-3

De Koninklijke HFC liet FC Lisse op de laatste dag in september volstrekt kansloos. Geen moment in de wedstrijd maakte de FC in eigen huis aanspraak op een goed resultaat. De Haarlemmers hadden meer in hun mars. FC Lisse hapte slechts naar adem. De formatie van trainer Ted Verdonkschot haalde met een 3-1 zege verdiend de punten op in Lisse. Voor FC Lisse geen reden in paniek te geraken. Er wachten nog 29 potjes voor het team van trainer Robbert de Ruiter.

FC Lisse beschikt over een brede selectie. Toch was het even de juiste formatie formeren voor Robert. Justin Valk wacht binnenkort een ingreep. Het valt te hopen voor hem, dat er eindelijk duidelijkheid komt met zijn problemen rond zijn doorbloedingen. In dit proces wensen wij hem namens FC Lisse veel sterkte. Brian van der Werff is weer op het trainingsveld te vinden. Ook Bas Buimer en Boyd Stevens zijn dichtbij hun terugkeer. Rik Vermeulen raakte op de training geblesseerd aan zijn rug. Martin van Eeuwijk was nog geschorst. Thierry Monteny begon op de bank. Kevin van der Zwet was hersteld van zijn hamstringblessur en begon op het middenveld. Tomas Tavilla kende zijn eerste basisplaats voor de FC.

FC Lisse was met het eerste gevaar. Niels Buys wist twee keer een corner te forceren. Zonder resultaat. Vervolgens was HFC de ploeg, die het spel maakte. Gertjan Tamerus schoot in de zesde minuut in het zijnet. HFC heeft in Daniël van Son een aanwinst die door zijn snelheid het iedere tegenstander lastig maakt. Roy Castien is de man in vorm als veel scorende aanvaller. Kevin Sterling voelt zich thuis bij de club van 115 teams en ruim 2.000 leden. Tamerus is door zijn ervaring en voetbalkwaliteiten een uitstekend aanspeelpunt op het middenveld. HFC kreeg diverse mogelijkheden. Wesley Storm wist aanvankelijk handelend op te treden bij inzetten van Van Son en Kevin de Visser. HFC kreeg te veel ruimte. Een doelpunt van de gasten kon niet uitblijven. In de 18de minuut een balletje breed van Tamerus op Castien. De 0-1 was een feit.

Na twintig minuten wist FC Lisse zich te herpakken. Koen Fokkema was na een corner bij de eerste paal dichtbij de gelijkmaker. Koen speelde vier minuten later Hanne Hagary aan. Deze kreeg geen vaart tegen de bal. In de 27ste minuut viel vrij makkelijk de 0-2. Sterling was de man van deze treffer. Een mooie trap van Hanne ging even daar na naast. Castien met een solo en Sterling gestuit door Wesley hadden de 0-3 op hun voet.

In de rust wisselde Robbert aanvallend. Roel de Goede en Lars Rauws gingen naar de kant. Randy Ababio en Thierry kwamen nieuw in de Lisserse formatie. Tamerus schoot eerst nog over voor HFC. In minuut 52 en 54 had FC Lisse de pech niet dichterbij te kunnen komen. Hanne knalde op de lat en Rowdy vond na een snel passje van Hanne de 40-jarige HFC-doelman Gerard van Rossum op zijn weg. HFC kwam in minuut 58 op 0-3 via Sterling. De wedstrijd was op dat moment in feite gespeeld.

30-09-2017: Randy Ababio

HFC-invaller Loet de Kwant was bij zijn eerste actie in de 64ste minuut dichtbij de 0-4. Luca Tarani verving bij de FC Tomas. Koen en Rowdy zagen vlak voor tijd tot twee keer toe een bal van de doellijn gehaald worden. Uiteindelijk mocht Rowdy de FC Lisse-eer redden.

FC Lisse speelt komende zaterdag 7 oktober de uitwedstrijd tegen De Dijk uit Amsterdam. Dit treffen begint om vier uur. Voor de FC nieuwe ronde, nieuwe kansen.