FC Lisse – Jong Sparta 1-0

De 1-0 winst van FC Lisse tegen Jong Sparta voelde als de zege twee jaar terug op de laatste speeldag tegen Scheveningen. De uitkomst was dezelfde. FC Lisse werd veroordeeld tot de nacompetitie. In 2016 werd het vege lijf gered tegen Staphorst, in 2018 is een ontsnapping nodig via JVC Cuyk en de winnaar van Jong Almere – UNA.

Fotoalbum FC Lisse – Jong Sparta

Jong Sparta had een sterk team richting Ter Specke gestuurd. Met spelers als Halil Dervisoglu, Abdou Harroui en Ayoub Boukhari, die het afgelopen seizoen indruk hadden gemaakt. FC Lisse ging uit van een sterk collectief. Niels Buys was gebombardeerd tot gelegenheidsspits. ‘Oorlog maken’tussen de verdedigingslinies op D-Day. Winnen van Jong Sparta was de opdracht. En dan maar wachten of AFC, De Treffers en FC Lienden steken zouden laten vallen.

FC Lisse ging ondanks de warmte voortvarend van start. In minuut zeven was de eerste kans voor de thuisclub. Ayoub Aït Afkir schoot vanaf een meter of zestien. De bal werd knap gekeerd door Michael Fabrie. Even later schampte Justin Valk met zijn hoofd de bal, waar Robert van Boxel net achter hem stond. FC Lisse gaf achterin niets weg.

In de 30ste minuut had Moubarak Adouch een prima pass in huis op Niels. Niels kreeg de bal niet langs Fabrie. Ayoub kwam steeds goed door vanaf de linkerkant. Hij gaf de bal voor, waar hij beter zelf had kunnen schieten. Rowdy van der Putten speelde vier minuten voor rust uitstekend Justin vrij. Justin had weinig geluk met zijn schoten. In de 45ste minuut kwam de FC dan toch op voorsprong. Ayoub gaf de bal aan Niels, die niet kon missen.

In de tweede helft speelde de warmte en het zware seizoen een belangrijke rol bij de twee optredende ploegen. Bovendien druppelden de tussenstanden door van de concurrenten. De Dijk had gelijk gemaakt tegen De Treffers. Roel de Goede werd op dat moment gewisseld. Waren dit zijn laatste minuten voor FC Lisse? Na een voorzet van Ayoub kopte Rowdy over. De Treffers nam intussen de leiding tegen De Dijk. FC Lisse wilde niet verliezen. Dat bleek wel uit de knappe redding op de doellijn van Kevin. De 1-0 overwinning van FC Lisse had echter geen waarde.

Na afloop van de wedstrijd nam de Supportersclub afscheid van de spelers Sean den Hoed, Robert van Boxel, Roel de Goede en Björn Haggerty en verzorger Wilbert Randsdorp. Thierry Monteny werd gehuldigd voor het spelen van zijn 100ste competitiewedstrijd. Mo werd gekozen tot talent van het jaar. Kevin werd de speler van het jaar. In 1996 was zijn vader Leon de beste speler van FC Lisse. Niels en Justin namen plek twee en drie in. Frans en Reinie Murk bedankt voor de prachtige bloemen.

FC Lisse speelt vermoedelijk komende woensdag de uitwedstrijd tegen JVC Cuyk. De return is komende zaterdag op Ter Specke. Mocht FC Lisse dit tweeluik winnen dan wacht een dubbele confrontatie met Jong Almere of UNA. Mocht FC Lisse zo ver komen dan speelt het ook hier eerst uit en vervolgens thuis.