FC Lisse – Jong FC Groningen 2-0

Trots zijn op je team. Dat mag als FC Lisse-supporter. Zeker na de 2-0 overwinning van de geel-blauwen op het beloftenteam van Jong FC Groningen. Natuurlijk er was het collectief van de thuisclub. Uitgelicht mogen daaruit twee spelers van net 19 jaar. Bas Gozeling die plotseling zijn debuut maakte in het hart van de Lisserse defensie en de scorende Bryan Iliohan. Bryan die in de voetsporen trad van vader Dennis en tevens spitsentrainer van de FC. Dennis die zelf het geel-blauwe shirt droeg van FC Lisse in de periodes van 1994 tot en met 1996 en van 2005 tot en met 2007.

De afgelopen twee seizoenen wist ons hoogste jeugdteam, JO-19-1, twee keer op rij te promoveren. Ook in de derde divisie presteert dit team uitstekend met momenteel een eerste plaats. Bas trok als laatste man de afgelopen twee jaar de kar van de JO-19-1. Bas overgekomen ooit van Teylingen begon destijds in de C1 van FC Lisse. De intelligente en nuchtere persoon Bas heeft als doel het eerste te halen bij FC Lisse. Op de dag voor de wedstrijd tegen Jong FC Groningen kreeg hij te horen, dat hij op het wedstrijdformulier kwam te staan. Als zekerheid achter de hand mocht Tom Enthoven niet kunnen spelen. Tom die normaliter de linksbackpositie had ingenomen van Leroy Oehlers, die voor de Nations Cup met Aruba in actie kwam. Tom kwam niet door de warming-up heen. Pardoes begon Bas in het hart van de Lisserse defensie naast de ervaren Justin Valk. Boyd Stevens nam zo de linksbackpositie in.

De FC Lisse-defensie stond als een huis. Met name Justin en Lars Rauws (voor de wedstrijd gehuldigd door de Supportersclub voor het spelen van zijn 200ste wedstrijd) namen het team en de dus ook de jonge Bas op sleeptouw. FC Lisse had in de personen van Milton Klooster, Oussama Siali, Rowdy van der Putten en Luca Tarani veel aanvallend talent in huis. Jong FC Groningen mocht lustig combineren, maar FC Lisse loerde op de counter. Deze kwam er in de 14de minuut. Bij de eerste beste kans voor Lis was het meteen raak. Na een pas van Rowdy  maakte Milton gebruik van zijn snelheid. Hij ging naar binnen en schoot de bal vervolgens onder Jong FC Groningen-doelman Pelle Boevink door.

Jong FC Groningen zette druk naar voren. Gevaarlijk werd het via Tim Freriks, die net als Justin zijn roots heeft liggen bij KFC. In eerste instantie was Boyd de reddende engel, bij een tweede mogelijkheid van Freriks keerde Justin op de doellijn. FC Lisse kwam nog een keer voor de rust tot een kans. Op aangeven van Milton kon Rowdy de bal niet controleren.

In de tweede helft was er twintig minuten lang sprake van een wapenstilstand. Met uitzondering dan van een bal op de buitenkant van de paal door Jhurrey Margaritha. FC Lisse probeerde de bakens te verzetten met het inbrengen van eerst Thierry Monteny en later Bryan. In minuut 70 stuurde Thierry in de diepte Oussama weg. Oussama probeerde de bal onder Boevink door te schuiven. Deze inzet strandde in schoonheid.

De gehele FC Lisse-ploeg bleef vechten als leeuwen. Lars gooide zich voor een inzet van een Jong FC Groningen-speler en FC Lisse-doelman Erik Cummins maakte een schietkans van Giovanni Zwikstra onschadelijk.

Drie minuten van tijd mocht eindelijk na de nodige tijd van ijsberen langs de zijlijn voor zijn invalbeurt Rik Vermeulen het veld betreden. Een gouden wissel. Rik liet op randje buitenspel Bryan vertrekken.  Bryan had goed geluisterd naar de wijze lessen van zijn vader. De 2-0 was een feit.

Over de geleverde inzet en het vertoonde spel mag je als FC Lisse-supporter trots zijn. Een overwinning op deze manier behalen. Dat mag je even koesteren. Als het koesteren is geweest gaat de focus weer op komende zaterdag. FC Lisse speelt dan wederom thuis. Tegenstander op Ter Specke vanaf half drie is de derde club van Bunschoten-Spakenburg: Eemdijk.