FC Lisse – Jong Almere City FC 3-3

FC Lisse speelde tegen de beloftes van Jong Almere een wedstrijd tussen hoop en vrees. Vrees na de snelle 0-2 achterstand, hoop na de aansluitingstreffer via een presentje vanaf de penaltystip, heel veel hoop na de twee Lisserse goals na rust en weer vrees na de 3-3. Uiteindelijk mocht de FC Lisse het ene punt koesteren. De hoop is dat na twee gelijke spelen op rij betere tijden aanbreken voor de geel-blauwen. Dat zal ook moeten om de kelder van de derde divisie te verlaten.

De opstelling van FC Lisse was verrassend te noemen. Sinds 2005 maakt Rik Vermeulen reeds deel uit van de selectie van FC Lisse. Vermoedelijk stond hij voor de eerste keer in zijn loopbaan opgesteld in het hart van de verdediging. Met Lars Rauws en Mo Adouch naast zich. FC Lisse moest immers de afwezigheid van Jeffrey Perez Stoof (schorsing) en David Verweij (blessure) opvullen. De Tom Tom kreeg ook basisplaatsen in de personen van Tom Noordhoff op het middenveld en Tom Duindam in de spits.

Beloftenteams zijn gretig en talentvol. Het is de kunst met faire middelen ze niet in hun spel te laten komen. FC Lisse moest duidelijk wennen aan de nieuwe opstelling. Almere kon in de 7de en 17de minuut makkelijk opstomen via de rechterkant. Joshua Zimmerman wist zijn snelheid uitbuitend spits Faris Hammouti te vinden, die scoorde met het hoofd en de voet.

FC Lisse kwam beter in de wedstrijd. Uit een pass van Tom Noordhoff gaf Kubilay Koylu zijn inzet te weinig vaart mee. De 1-2 kwam er toch. Kubilay stuurde Oussama Siali in de diepte weg. Deze slaagde er niet in Almere-doelman Stijn Keller passeren. Oussama gaf vervolgens de bal voor. Victor van der Linde had een keurige sliding op de bal in huis. Hij speelde dus de bal. De naar het gras gaande Jeffrey Klijbroek zag de bal toch op de stip terecht komen. Kubilay pakte dit cadeautje uit. Het gaf de FC weer moraal.

In de tweede helft was FC Lisse meteen bij de les. Het eerste gevaar kwam via Kubilay uit een pass van Tom Duindam. Kubilay bleef een handenbindertje. Er kwam een corner. Oussama nam de spelhervatting. Jeffrey zette voor en Boyd Stevens kopte de 2-2 binnen. FC Lisse had de smaak te pakken. De tussenstations waren Jeffrey en Oussama. Jaap Zwetsloot ging de een-twee aan met Tom Duindam. Jaap kreeg de bal terug en bracht FC Lisse op voorsprong: 3-2.

Na de 3-2 wist FC Lisse niet meer gevaarlijk te worden. Het moest de kleine voorsprong verdedigen. FC Lisse wist te ontsnappen aan de 3-3. Meghon Valpoort kopte de gelijkmaker binnen. Zijn kopbal kreeg ten onrechte het stempel buitenspel mee.

Het zat Almere totaal niet mee. Nicky van Hilten kwam ongelukkig ten val en werd met een brancard van het veld gedragen. De gelijkmaker kwam er toch. FC Lisse verloor achterin een luchtduel. Valpoort kon alsnog de verdiende 3-3 maken. De 3-3 was tevens de eindstand.

FC Lisse speelt komende zaterdag wederom thuis. ONS Sneek is vanaf half drie de tegenstander. De drie punten zijn ook dan broodnodig voor de FC.