FC Lisse – Jodan Boys 2-1

De competitiestart is in aantocht. Toch is er nog genoeg ruimte voor trainer Robbert de Ruiter om te sleutelen aan zijn team. Deels noodgedwongen door een aantal blessures, deels om te kijken naar nieuwe spelerscombinaties. Het spel van de FC was een uur lang naar behoren te noemen tegen Jodan Boys. De Goudse tegenstander verloor uiteindelijk op Ter Specke met 2-1.

FC Lisse kijkt nog hoe het de selectie op bepaalde posities kan versterken. En het geeft spelers kans zich te bewijzen. Sean den Hoed was lang weg door blessures, maar is weer aardig op de weg terug. Op doel bij Lis negentig minuten lang Björn Haggerty. Bij Jodan Boys als meest bekende voetballer oud-Noordwijk-speler Mohamed Faouzi.

FC Lisse heeft in de selectie diverse ervaren spelers. En dan komt het weleens tot gezinsuitbreiding. Hanne Hagary heeft er een prachtige dochter bijgekregen. Van harte.

Arbiter Augustin uit Haarlem zag Rik Vermeulen de eerste doelkans met het hoofd krijgen. Jodan Boys-doelman Mathijs Swaneveld bokste de bal uit het doel. In de 22ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong.  Rowdy van der Putten werd gevloerd binnen de zestien. Rowdy nam zelf de verantwoordelijkheid op zich door te scoren vanaf elf meter.

FC Lisse kreeg meerdere mogelijkheden op treffers via Martin van Eeuwijk, Justin Valk en Bas Buimer.

In de tweede helft was het wachten op meerdere FC Lisse-treffers. Bas nam iets te lang de tijd voor de afronding. In de 60ste minuut was het wel 2-0. Thierry Monteny scoorde met een streep. Bas deed in minuut 67 bijna alles goed. Hij was de doelman van Jodan Boys reeds voorbij, maar trof toch de paal in plaats van het doelnet. Rowdy, Martin, Niels Buys en Koen Fokkema bleven het doel van Jodan Boys bestoken.

In de slotfase werd het toch nog spannend. Levi Marengo trof uit een strafschop. Even wankelde de FC. In blessuretijd liet Kevin van der Zwet zien het nemen van een vrije trap niet geleerd te hebben van een vreemde. Zijn vader Leon had het nemen van vrije trappen als zijn specialiteit. De doelpoging van Kevin deed de lat trillen.

FC Lisse oefent komende zaterdag om twaalf uur bij ODIN’59.