FC Lisse jo14-1 bekerfinalist

Op 24 april stond de halve finale van de beker op het programma. Om 18.30 uur werd er afgetrapt op sportpark Centrum Nootdorp tegen RKDEO jo14-1.

Nadat de jongens van FC Lisse eerder UVS jo14-1 in de kwartfinale versloegen middels penalty’s, wachtte nu de laatste horde op weg naar de bekerfinale.

De wedstrijd begon veelbelovend voor FC Lisse. Met de wind in de rug werd er direct vooruit gevoetbald en werd er druk gezet op de verdediging van RKDEO. Omdat dit niet direct tot een doelpunt leidde, groeide de thuisploeg in de wedstrijd. FC Lisse had echter de verdediging sterk staan en daardoor bleven grote kansen voor de thuisploeg uit.

FC Lisse had controle over de wedstrijd en dit leverde met enig fortuin en doorzettingsvermogen halverwege de eerste helft dan toch het verdiende doelpunt op. Een aanval vanaf rechts leek te stranden, maar na goed doorzetten van Ruben wist hij met een scherpe voorzet Max te bereiken, die de bal voor het intikken had: 0-1! Het vertrouwen van FC Lisse groeide en de jongens pakten meteen door. Wederom was het Ruben met een goede actie die met een mooie steekpass Max alleen voor de keeper zette. Max deed waar iedereen op hoopte en liet de keeper wederom kansloos: 0-2.

RKDEO gaf zich echter niet zo maar gewonnen en bleef hard werken om de aansluitingstreffer te maken. Een moment van onachtzaamheid bij FC Lisse liet de spits van RKDEO ontsnappen richting de goal van de FC. Doordat keeper Casper goed anticipeerde en snel uit kwam, moest de spits snel kiezen en schoot hij de bal naast. Hierdoor ging FC Lisse de rust in met een comfortabele 0-2 voorsprong.

Na rust zou het wedstrijdbeeld volledig omslaan. Binnen 30 seconden wist RKDEO al een scherpe voorzet net over te schieten. Gesteund door de wind in de rug en goede motivatie kwam RKDEO steeds dichterbij het doel van FC Lisse.

De kansen voor FC Lisse waren spaarzaam, maar wel effectief. Na een ontsnapping van Sebas (invaller van de 013-1) en een goede actie over links wist hij Thomas voor de goal te vinden. Na wegdraaien bij zijn directe tegenstander schoot hij de bal beheerst in de hoek: 0-3.

FC Lisse leek op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Een kwartier voor tijd stond het opeens 2-3. RKDEO bleef doorzetten en de werklust resulteerde in 2 snelle goals, waardoor de spanning volledig terug was. FC Lisse bleef het laatste kwartier hevig onder druk staan, waardoor het spannend bleef. Vlak voor het einde leek Mansour het duel alsnog definitief in het voordeel van geelblauw te beslissen, maar schoot hij op de paal.

De vreugde was dan ook groot bij FC Lisse toen het laatste fluitsignaal klonk. Het harde werken van FC Lisse werd beloond en resulteert in het bereiken van de bekerfinale. Op 1 juni mogen de mannen van de jo14-1 aantreden tegen VOC jo14-1 om te beslissen wie er met de beker naar huis gaat.

Eerder versloegen de mannen van de jo14-1 al VVOR jo14-1, Katwijk jo14-1, UVS jo14-2, Rijnsburgse Boys jo14-2, Sportief jo14-1 en UVS jo14-1.

FC Lisse jo14-1 kent een uiterst succesvol seizoen, want naast het bereiken van de bekerfinale strijdt het elftal ook nog mee om het kampioenschap in de Hoofdklasse, waar het de koppositie moet zien te behouden.