FC Lisse Jeugdafdeling volop in bloei

De winterstop is geweest en de selectieteams zijn deze week weer begonnen met trainen.  Na een periode van rust worden de elftallen klaargestoomd voor de 2e helft van de competitie. Het is leuk om eens een te kijken hoe onze teams ervoor staan.

Zaterdag 2 staat olv Richard van Heulen. De trainer wil op een bepaalde manier spelen en dat kost tijd. Het begin was moeizaam, waardoor regelmatig werd verloren. Het kwartje is inmiddels gevallen bij de jonge talenten van Zat 2, er worden nu punten gehaald. Na de winterstop zullen ze deze lijn zeker doorzetten.

JO19.1, olv Kevin Krishan heeft een goede 1e seizoenshelft gedraaid, ze staan bovenaan in de 3e Divisie, heel knap als debutant. De eerste wedstrijden van het seizoen werden glansrijk gewonnen de laatste gingen iets moeizamer. Kwaliteit genoeg in deze groep, maar er komt meer bij kijken dan alleen maar kwaliteit.

JO19.2. Dat we op de goede weg zijn met opleiden blijkt wel, in de breedte worden de selecties beter. Van bovenaf zit de structuur goed in elkaar en dat zie je terug op de velden. Trainers worden beter voorbereid en krijgen de nodige instructies mee waar ze zich aan moeten houden. Overleg en uitvoering staan centraal.

Hoe moet je nu een groep spelers trainen/motiveren die in een 2e elftal spelen om tot goede resultaten te komen. Je hebt te maken met spelers die net niet, of nog niet de klasse hebben om de O19-1 te halen. Je hebt te maken met spelers die zich niet prettig voelen in een team en daardoor een stapje lager willen spelen. Ga daar maar als trainer proberen mee om te gaan. In dit geval zijn de trainers van de O19-2 op de juiste plek. Zij eisen wel van de spelers dat afspraken nagekomen worden die we van tevoren opstellen, zowel binnen als buiten het veld. Doelstelling, spelprincipes en discipline moet er zijn en dat gaat goed. Bijna alle spelers slaan geen training over, sommige trainen op maandag mee met O19-1. Er sluiten spelers aan na hun wedstrijd, bij O19-1.

Een 2e plek in de 1e Klasse resulteerde in een poule naar Promotieklasse. Daarin komen ze O19-1 teams tegen die ook 1e of 2e in hun poule zijn geworden. De jongens kunnen aan de bak. Succes 19.2!

JO17.1, olv Ronny Grimbergen, had een vliegende start in de 4e Divisie en deed mee om de bovenste plek. Nu staat de JO17.1 op een mooie 3e plek, met aansluiting naar de bovenste 2 plekken.  De gehele selectie bulkt van talent, dus niets is onmogelijk.

JO17.2, olv Jochem Bloem, presteert wisselend. Speelt in een klasse met bijna alleen maar standaard teams, dus fysiek voetbal. Het voetbal zal na de winterstop zegevieren en de punten zullen gepakt (moeten) worden.

JO15.1, olv Mark de Kooker, raakt steeds beter in vorm. De eerste 2 wedstrijden van het seizoen gingen verloren en daarna werd er 9 keer op rij gewonnen.  Ze staan nu op de 2e plaats, met kans op veel meer. Na de winterstop komen er gelijk 2 hele belangrijke wedstrijden, die goed afgesloten moeten worden. Ook belangrijk, het spel is heel leuk om naar te kijken, aanvallend voetbal en voetbal op de helft van de tegenstander.

JO14.1, olv  Leandro van Cuijk, 52 goals voor en maar 6 tegen en toch op de 2e plek. De JO14.1 speelt leuk en frivool voetbal, alleen is de weerstand in deze klasse iets te laag. Na de winterstop worden ze opnieuw ingedeeld en zullen ze meer weerstand gaan krijgen. Meer weerstand is nodig om ook volgend jaar leuk en frivool voetbal te blijven spelen.

JO13.1, olv Edwin De Jong, heeft het moeilijk in de 3e divisie. Veel fysiek voetbal, wat deze ploeg niet zo ligt. Het gat naar de clubs boven hun in de stand is niet groot, wellicht zit er een inhaalslag aan te komen.De wedstrijden die voor de winterstop net verloren gingen, kunnen natuurlijk nu gewonnen worden.

JO13.2007, olv Patrick Paardekooper, is een elftal met veel potentie. Spelen dit jaar voor het eerst op een groot veld en dat gaat ze goed af. Leuk en aantrekkelijk voetbal op de helft van de tegenstander, met altijd garantie op doelpunten, voor of tegen.

 Trainers en spelers, succes in de 2e seizoenshelft!