FC Lisse jeugd trainer wissels

We zijn nog maar net over de helft van de competitie maar de technische commissie jeugd heeft niet stil gezeten de afgelopen weken. In een eerder stadium is al bekend geworden dat John Cuvelier na 3 mooie jaren onze club gaat verlaten. Daarbij werd deze week ook bekend dat Guillaume Pocorni de zaterdag 2 gaat verlaten. Aangezien vanaf seizoen 2018-2019 de zaterdag 2 het eindstation van de jeugdopleiding gaat worden, was het zoeken naar 2 nieuwe trainers en bestaande trainers op een nieuwe plek zetten de opdracht. Het eerste gedeelte hiervan is gelukt.

Richard van Heulen gaat bij de zaterdag 2 met ingang van het nieuwe seizoen de scepter zwaaien. De Amsterdammer voelt zich thuis bij de FC en was als actieve speler al op het trainingsveld te vinden om trainers te ondersteunen bij hun trainingen. Na het stoppen van zijn actieve carrière heeft hij dit jaar de O17 onder zijn hoede. Richard is ambitieus, heeft een goede klik met hoofdtrainer Robbert de Ruiter en heeft zijn UEFA B. Hierdoor is hij de ideale kandidaat om deze vacature in te vullen.

Voor de O19-1 keert een oude bekende terug naar Ter Specke. Kevin Krishan heeft in de jeugd het geel/blauw gedragen. Een vervelende blessure bracht hem op jonge leeftijd al langs de lijn. Na een aantal jaar als trainer bij FC Lisse rondgelopen te hebben, trok hij naar het Leidse UVS. Bij UVS haalde Kevin zijn UEFA B en vervolgens heeft hij ruim een jaar in China als trainer gewerkt. Al die tijd is het contact met een aantal FC Lisse trainers gebleven. Toen hij benaderd werd voor deze functie waren we er dan ook snel uit.

Kevin Winter gaat zijn tweede seizoen in als trainer bij de FC. Dit jaar is hij trainer bij de O15 en dit is van beide kanten zeer goed bevallen. Kevin heeft aangegeven open te staan voor een leeftijdscategorie hoger en zal vanaf volgend jaar de O17 onder zijn hoede nemen. Na een mooie carrière als speler staat hij hopelijk aan het begin van een net zo mooie carrière als trainer.

Bij de O15 staat een nieuwe trainer voor de groep. Mark de Kooker verruilt het geel/blauw van DIOS voor het geel/blauw van FC Lisse. Mark is 23 jaar oud en woont in Nieuw Vennep, studeert sportkunde op Hogeschool inholland te Haarlem. Mark heeft verschillende leeftijdscategorieën getraind en is op het moment trainer/coach van Dios 015. Hij organiseert voetbalevenementen en zit aangesloten bij de Ladru Academy.

Wij wensen deze toppers een mooi jaar toe. Aan de invulling van de overige trainers en leiders wordt nog gewerkt. Zodra hier meer over bekend is, zal dit gecommuniceerd worden.

Waar er nieuwe trainers komen, geven er ook altijd trainers aan te stoppen. Volgend seizoen zullen Frank van Wieringen en Ralph Viergever een stap terug doen. Beide Lissers zijn al vele jaren actief als trainer bij verschillende leeftijdscategorieën. Voor deze heren roept het gezinsleven en hun betaalde baan. De combinatie wordt volgend seizoen lastig. Gelukkig hebben beide heren aangegeven nog wel in een andere, minder tijdrovende, functie binnen de club werkzaam te willen blijven. En daar zijn we blij mee. Bij deze dan ook een grote dank voor hun inzet!