FC Lisse-jeugd bruist van de activiteiten

Bij FC Lisse tellen niet alleen puur de prestaties. Het gaat ook om plezier en gezelligheid. Er is een team van FC Lisse-vrijwilligers actief die door het organiseren van diverse activiteiten de FC Lisse-jeugd laat bruisen. Feline Huizenga is sturend binnen de Kidzclub van FC Lisse. Hans Guldemond is coördinator binnen de commissie jeugd. Hans en Feline die binnen hun commissie steun krijgen van Wim Boot (F-ies Slapen) en Nel van der Laan (Sinterklaasfeest). De commissie jeugd die valt onder de verantwoordelijkheid van hoofdbestuurslid Cees Verburg.

Hans Guldemond is een geboren en getogen Lisser. Hij speelde zelf voor Lisser Boys. Nadat zijn kinderen op de voetbal gingen keerde hij terug bij de voetbalclub, die intussen FC Lisse was gaan heten. Feline en haar man Richard kwamen dertien jaar terug in Lisse wonen. Zes jaar geleden werd Feline actief als vrijwilliger van FC Lisse.

Hans was samen met Richard de afgelopen jaren betrokken bij het F-ies Slapen. Al twintig jaar het kindje van Wim Boot. Hans vertelt:”Als ouders werden wij uitgenodigd voor een introductieavond. Wij zagen Wim daar in zijn eentje zitten. Wij besloten hem te helpen bij dit unieke evenement. Het afgelopen jaar was fantastisch met 100 kinderen en 35 leiders. Dat het F-ies Slapen nu na de eerste week school is is een goede zaak. Iedereen zit dan weer in zijn ritme. Het is een groot feest. Dat je weinig slaapt is niet erg. Een kussengevecht hoort erbij. Na afloop zie je de kinderen met een stralende glimlach naar huis gaan. Daar doe je het voor. Richard en ik dragen het komende jaar het stokje over aan twee enthousiaste ouders. Wim kan zo rustig door gaan met het F-ies Slapen met twee verse krachten.”

Feline maakt zich sterk voor de Kidzclub van FC Lisse. “Ik ben er eigelijk een beetje ingerold. In eerste instantie waren het Roos en Catelijne Blekendaal, die het team van de week organiseerden. Voor het vlaggen. Er werden wat mensen bijgezocht. Intussen zijn Marjolein Guldemond, Danielle van der Zwet, Tessa Kleemans, Tamara Nadin en Marielle de Bruin erbij gekomen. Bij iedere thuiswedstrijd van het eerste zijn wij aanwezig voor het team van de week, die komen vlaggen. Dit zijn kinderen onder de 10 of 11. Ook zorgen wij voor de ballenjongens en de ballenmeisjes. Is een enthousiaste groep vanaf een jaar of elf. Vanuit de Kidzclub is er iedere thuiswedstrijd de Pupil van de Week. Die mag zich de hele middag vermaken met het eerste team. Deze kinderen kijken er weken vantevoren naar uit. Ze slapen dan minder. Ze maken zich vooral zorgen of zij wel gaan scoren. Kinderen kunnen op de tribune nog geen tien minuten stil zitten. Als ze naast de spelers zitten in de dug-out durven ze zich echter niet te verroeren.” Hans vult aan: “Geweldig als de Pupil van de Week een speech krijgt van de voorzitter. En natuurlijk is het bijzonder als ze de bal meekrijgen met daarop de handtekeningen van de spelers. Dat zijn de krenten uit de pap.”

Voor tien euro per jaar zijn kinderen lid van de Kidzclub. Wie lid is is verzekerd van minimaal een keer pupil van de week. Leden van de Kidzclub krijgen een paar keer per jaar een training, die wordt verzorgd door spelers van het eerste. En als het uitkomt gaan ze ook op de elftalfoto. Dan zijn daar nog de bijzondere evenementen. Zo mochten Kidzclub-leden meelopen bij de opkomst van nationale teams tijdens de EK kwalificatie voor onder de 19 vorig seizoen onder meer bij FC Lisse. Feline: “Oplopen met de teams en dan de volksliederen horen spelen. Dat vinden de kinderen schitterend. Bij Oranje zien ze vaak spelers lopen, die ze kennen. Het Hongaarse volkslied kan ik mij nog goed voor de geest halen. Het was eerst muisstil op het veld in afwachting van een uitslag op een ander veld. Dat bepaalde of Hongarije wel of niet door zou gaan. De Hongaren stonden omarmd te luisteren. Uiteindelijk kregen zij het bericht dat zij doorgingen. Richard had nog een keer het Hongaarse volkslied aangezet. Wat een ontlading. Ik krijg er nog steeds kippenvel van.”

Hans denkt met plezier terug aan de avond dat leden van de Kidzclub aanwezig waren bij een galavond in Noordwijk voor Stichting Support Casper. “Ze mochten daar oplopen en op de foto met Tiki Taka Touzani. Geweldig om achter de schermen het hele circus mee te maken. Je zet je in als vrijwilliger voor de club. En je mag dan weleens naar dingen doe, waar je heel veel van kunt leren.”

De eerstvolgende activiteit voor de FC Lisse-jeugd is eind november het Sinterklaasfeest. Hans: “Nel en Reinie Murk regelen dat. Als zij wat nodig hebben, zoals sponsors, dan wordt dat geregeld. Het Sinterklaasfeest wordt weer een geweldig happening. Alle kinderen krijgen binnenkort hiervoor een uitnodiging.”