FC Lisse – Huizen 3-1

Voor FC Lisse zijn het goede tijden. Het vlaggenschip won in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-1 van Huizen. Nuchterheid overheerst in Lisse. Op Ter Specke is het momenteel koesteren van de koppositie in de derde divisie, maar ook de realiteit dat het seizoen nog lang is.

Steven Olsthoorn verliet met een blessure de donderdagse training. Zijn positie in de spits werd nu ingenomen door Murat Onal, die zijn eerste basisplaats kende van het seizoen. Het centrale duo, Robert van Boxel en Justin Valk, was na het uitstekende optreden in Harkema blijven staan. Tom Zoontjes startte zo op de bank.

Voorafgaand aan het duel nam de Supportersclub FC Lisse afscheid van Guido Pauw, die in de zomerstop was vertrokken naar VVSB. De wedstrijd FC Lisse – Huizen stond onder leiding van arbiter Karremans. Iemand die zijn functioneren laat afhangen van de geest in de wedstrijd.

In de eerste tien minuten was er sprake van geen kansen. Pas in de 12de minuut het eerste gevaar voor de thuisclub. Martin van Eeuwijk gleed uit. Ook een kans voor Murat leverde geen treffer op. FC Lisse mazzelde in de 16de minuut. Huizen-aanvaller Denny van Loen wist een paar meter voor het FC Lisse-doel de bal nog hoog over te schieten.

FC Lisse nam een half uur spelen de regie van de wedstrijd in handen. De FC Lisse-aanvalsopzetten kwamen vaak tot stand via Martin. In de 30ste minuut stuurde Martin de altijd gedreven Roel de Goede op avontuur. Uit zijn voorzet stuitte Murat op Huizen-doelman Johan Verkerk. Drie minuten later een schot op afstand van Koen Fokkema. Wederom een redding van Verkerk.

Thierry Monteny had weinig geluk met zijn indraaiende voorzetten. Er zat net geen beslissend FC Lisse-been bij om de score te doen openen. In de 42ste minuut kon het FC Lisse-publiek alsnog op de banken. Martin had een geweldige voorzet in huis. De Tovenaar Rik Vermeulen deed zijn bijnaam eer aan. Met een artistiek hakje verschalkte hij Verkerk. Drie minuten later op aangeven van Martin deed Rik het met een volley. De bal ging net over.

In de tweede helft liet Huizen zich ver terug zakken. FC Lisse dicteerde het spel. Het wachten was op meerdere Lisserse treffers. Een vrije trap van Martin en een schot van Murat gingen over. Na een uur spelen was daar eindelijk de 2-0. Martin als voorbereider en Murat als afmaker.

Het bleef smullen bij de Lisserse aanvallen. Koen met een sluip-door-kruip-door, een schot van Martin na een hakje van Murat, Koen op Verkerk en vervolgens Kas de Vries op de lat. Het regende kansen voor de FC.

Huizen kwam vlak voor tijd nog terug tot 2-1 via Bilal Laoikili. Echt moeilijk werd het niet meer voor Lis. Martin maakte aan alle onzekerheid een einde. Na lange tijd scoorde Martin weer voor zijn cluppie.

FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De uitwedstrijd tegen ‘De Uien’ is voor de FC altijd een speciale. De Bollenderby begint om half drie.