FC Lisse – HSV Hoek 1-1

Balen van het resultaat, maar trots op het vertoonde spel. FC Lisse ging in DVS’33-weer op Ter Specke tot op de bodem tegen HSV Hoek, maar kende niet het spreekwoordelijke geluk. De 1-1 eindstand gaat dan ook de boeken in.

Never change a winning team van voor de winterstop. Dat was van toepassing op de geel-blauwen. FC Lisse had voor de pauze een fel windje mee. De FC had het momentum vanaf minuut een. Twee keer werd de thuisploeg terug gefloten in verband met een buitenspelgoal. De combinaties bij Lis verliepen vlot. Hoek moest zich beperken tot verdedigen. Ging tegen DVS vrijwel alles letterlijk goed, nu kwam de FC niet tot scoren voor de thee. De FC dat kansen genoeg kreeg. Zoals uit een kopbal van Jeffrey Perez Stoof. Wat te denken van een schuiver van Jeffrey Klijbroek. En een bal na een mooie aanval op de paal. En een inzet van Tom Duindam met een reddende Hoek-doelman Jordi de Jonghe.

Hoek kwam vrijwel uit het niets op voorsprong. Een strafschop die geen strafschop was. Ayoub Ait Afkir zette zijn actie op Jonathan Constancia in buiten de zestien. Er was sprake van contact. Waar een vrije trap leek te volgen ging de bal op elf meter. Rik Impens wist deze buitenkans te benutten.

Met uitzondering van een doelrijpe kans voor Kyle Doesburg was Lis ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Het weer verslechterde, wat in het voordeel werkte van de FC. FC Lisse kreeg een aantal vrije trappen te nemen. De poging uit deze spelhervatting via Boyd Stevens had een beter lot verdiend. Bij een tweede poging, na een overtreding op Lars Rauws, raakte Jeffrey Klijbroek de bovenkant van de lat.

FC Lisse zette maximale druk op de Hoek-defensie met het inbrengen van Oussama Siali en Luca Tarani. Ook de backs Jeffrey Perez Stoof en Mo Adouch deden hun aanvallende werk. De 1-1 kon niet uitblijven. Tom Duindam is hot. Hij heeft niet veel kansen nodig om tot scoren te komen. Zijn 1-1 was meer dan verdiend.

Na de Lisserse gelijkmaker werd ook Hoek gedwongen meer op de aanval te spelen. FC Lisse – Hoek was immers cruciaal gezien de stand op de ranglijst. Hoogtepunt van de wedstrijd had minuut 80 kunnen worden. Luca zette goed voor. Tom Duindam had een hakje in huis, dat helaas niet binnen viel. Een weergaloos schot van Oussama werd door De Jonghe over getikt. Tom Duindam die even later de bal probeerde binnen te glijden. In blessuretijd ging Luca nog goed door. Tom Noordhoff had de kracht niet meer FC Lisse aan de drie punten te helpen.

FC Lisse speelt de komende twee weken uitwedstrijden in Friesland. Om te beginnen komende zaterdag 25 januari in Sneek. ONS Sneek is dan de tegenstander vanaf drie uur.