FC Lisse – Hoek Hoek WNS

Een topsporter heeft een hekel aan verliezen. Het verlies is nog groter als dezelfde topsporter denkt dat hij reeds heeft gewonnen. Drie weken later blijkt dat hij dit gedroomd heeft. De overwinningsroes is dan een nachtmerrie geworden. De uitschakeling door Hoek in de herkansing voelde voor FC Lisse niet als een mokerslag. Nee, als een dubbele mokerslag.

Verslagenheid, machteloosheid, gevoelens van onrecht. Van alles kwam er naar boven bij FC Lisse. Na het bekerverlies. De KNVB werd een wijze les geleerd, dat dit nooit meer mag voorkomen. De KNVB liep door het hele voorval imagoschade op. Drie weken lang was FC Lisse en Hoek in de ban van een penaltysoap. Van een omvang, waar Nederland nooit eerder mee kennis heeft gemaakt. Het aantal cameraploegen was niet te tellen. Het ANP, Fox Sports, Hart van Nederland, het LD, Omroep West, VIDB en anderen. En dan de schrijvende pers, waaronder De Volkskrant. En live bij Langs de Lijn. Een mediacircus trok voorbij. FC Lisse was voor even de plek om te zijn.

Gewoon normaal doen was het motto bij de mannen van trainer Robbert de Ruiter. Er werd eerst gewoon, wat is gewoon, getraind. Rowdy van der Putten, Rik Vermeulen, Koen Fokkema en Rick Bouwmeister waren drie weken eerder gewisseld. Dus mochten zij geen strafschop nemen. Net als Justin Valk (twee keer geel), Kevin van der Zwet, Bas Buimer en Bert Koomen (op dat moment niet op het wedstrijdformulier). Thierry Monteny ontbrak tegen De Dijk door een blessure. Nu was hij wel in staat een pingel te nemen. Op 20 september kreeg hij de bal niet achter Hoek-doelman Jordi de Jonghe. Nu wel. Robert van Boxel schoot over. Dit voorbeeld werd even later gevolgd door zijn collega Fabian Wilson. Na de 4-4, werd het om en om. Helaas kreeg Lars Rauws de bal niet langs De Jonghe. Hoek-aanvoerder Regilio VandePitte maakte een einde aan de voetbalsoap.

Voor de immer enthousiaste en relativerende Robbert de Ruiter is er binnen korte tijd een hoop werk aan de winkel. Puur lichamelijk zijn de spelers van FC Lisse niet moe van acht minuten pingels nemen. Mentaal is de uitschakeling keihard aangekomen. Het is dan niet simpel de knop om te zetten. FC Lisse voelde zich immers niet alleen de winnaar drie weken geleden van de pingels, er was intussen ook een bonus verdiend van 15.000 euro. Dit voor het bereiken van de volgende ronde. Weg het spelen van een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Robbert zal als Brugman moeten praten om zijn team weer aan het lachen krijgen. Zijn team weer de spirit te geven het gras op te vreten. Zijn team de focus te laten richten op de competitie.

FC Lisse ontvangt komende zaterdag voor de competitie in eigen huis Excelsior Maassluis. Dit duel begint om half vier.